DOLAR 32,5625 0.22%
EURO 34,9528 -0.11%
ALTIN 2.441,850,24
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2095176-0,17%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Keşan’da kazan ve kömür denetimleri sürüyor

Keşan’da kazan ve kömür denetimleri sürüyor

ABONE OL
9 Şubat 2022 11:40
Keşan’da kazan ve kömür denetimleri sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Arzu Kirezli, yaptığı açıklamada, kömür ve kazan denetimleri hakkında bilgi verdi.

“KONTROLLER TİTİZLİKLE YAPILIYOR”

Geçtiğimiz yıllarda olduğunu gibi bu yılda denetimlere devam ettiklerini belirten Kirezli, “Denetimlerimizi özenle gerçekleştiriyoruz. Keşan’da katı yakıt kullanımına devam eden kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere her noktada gereken kontroller tarafımızdan yapılıyor. Kazan denetimlerinde baca temizliği, ekipman eksikliği, uygun kömür kullanılıp kullanılmadığı, kalorifer ateşçisinin ateşçi belgesine sahip olup olmadığı, yakma tekniklerine (Yastıklama Yöntemi) uyulup uyulmadığı hususları titizlikle kontrol edilmektedir. Halkımızın sağlığı için resmi ve şahıs kazan dairelerinin denetimi sürekli olarak devam edecek olup, tespit edilen usulsüzlükler hakkında idari yaptırım uygulanacaktır.” dedi.

“4 FİRMA KEŞAN’A KÖMÜR GETİRMEK İÇİN YETKİ BELGESİ ALMIŞTIR”

Kömür satış izni belgesi bulunan katı yakıt satıcılarına yönelik denetimlerin de sürdüğünü ifade eden Arzu Kirezli, “Kömürlerin uygunluklarını deniyoruz. Satış depolarından veya satışı yapılan noktalardan katı yakıt numunesi alıyoruz, analize gönderiyoruz. 4 firma Keşan’a kömür getirmek için yetki belgesi almıştır. Vatandaşlarımızı yetki belgesi alan firmalara www.kesan.bel.tr uzantılı web sayfamızdan ulaşabilir. Keşan merkeze giren kömürlerin hal binasında oluşturulan kömür kontrol noktasına girerek kontrol edildikten sonra apartmanlara dağıtımının gerçekleşmesi gerekmekte olup yapılan denetimlerde uygunsuz kömürlerin tespit edilmesi durumunda gerekli işlemler yapılmaktadır. Doğalgaza geçiş oranımız yüksek olmasına rağmen denetimlere tüm kış dönemi boyunca devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.