DOLAR 32,5637 0.02%
EURO 35,0180 0.26%
ALTIN 2.421,72-0,02
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2086596-3,30%
Edirne
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Keşan’da metruk yapı sorunu çözüldü

Keşan’da metruk yapı sorunu çözüldü

ABONE OL
5 Ocak 2023 12:13
Keşan’da metruk yapı sorunu çözüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit etmesinin yanı sıra madde bağımlarının meskenine dönüştüğü için sosyal sorunlara yol açan metruk yapılarak yönelik yıkım çalışmalarını sürdürüyor.

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, son olarak yasal süreci tamamlanan İspat Cami Mahallesi Beyendik Caddesi üzerinde yer alan metruk bir binanın kontrollü yıkımını gerçekleştirdi.

Yıkım öncesi gerekli tedbirleri alan belediye ekipler daha sonra Keşan Belediyesi araç envanterinde bulunan ekskavatör ile 3 katlı metruk yapıyı yıktı. Yıkımın sonunda ortaya çıkan molozlar ise kamyonlara yüklenerek yıkım alanı temizlendi.

Mahalle sakinleri, yıkımı tamamlanan söz konusu metruk binadan daha önce madde bağımlılarının mesken tutması ve fuhuş yapılması sebebiyle endişe duyduklarını ifade ederek, yıkım dolayısıyla ekiplere teşekkür etti.

Konu hakkında bilgi veren Keşan Belediyesi Fen İşleri Müdürü Erdi Kılıç, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk binaların, yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre yıkımlarının devam edeceğini söyledi.

İlçe genelinde, 2020’den bu yana asayiş ve kamu güvenliğini tehdit edici niteliğe sahip 305 adet metruk binanın 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 39. maddesi uyarınca yıkım işlemlerinin gerçekleştirildiğini ifade eden Kılıç, “Söz konusu metruk binalardan 45 adedine yine idaremizce güvenlik önlemleri alınmış; toplamda 350 adet metruk binaya müdahale edilmiştir. 29 adet metruk yapının yıkımlarının ya da güvenlik önlemlerinin alınması hususlarında yasal çerçevede gerekli işlemleri devam etmektedir. Keşan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk binaları, yasal prosedürlerinin de tamamlanmasına müteakip ivedilikle yıkmaya devam edeceğiz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.