DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2074462-1,09%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Keşan’ın ilk kadın kooperatifi 1 yaşında

Keşan’ın ilk kadın kooperatifi 1 yaşında

ABONE OL
2 Nisan 2022 11:20
Keşan’ın ilk kadın kooperatifi 1 yaşında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği ve Keşan Belediyesi’nin destekleriyle sepetçilik mesleğinin yaşatılarak kadınların istihdama kazandırılması amacıyla hayata geçirilen “Emek kadından, sepet hasırdan” projesi kapsamında kurulan KESKÜP kuruluşunun 1’inci yıl dönümü nedeniyle kahvaltı düzenledi.

Kahvaltıya Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş ve KESKÜP üyesi kadınlar katıldı.

“KOOPERATİFİMİZİN BAŞARILARI İLE GURUR DUYUYORUZ”

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, kooperatif sayesinde onlarca kadınının üretime dahil olduğunu belirterek, “KESKÜP Kadın Kooperatifimizin 1. yıl kahvaltısındayız

Başarılarımızı kutluyor, gelecek hedeflerimizi belirliyoruz. Edirne Valiliğimiz, Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz ve Belediyemiz iş birliğinde Keşan’ımızın ilk kadın kooperatifi olan KESKÜP Kadın Kooperatifimizin biraya geldiği ve başarı ile gelecek hedeflerini belirlediği kahvaltı etkinliğindeyiz. Kooperatifimiz sayesinde onlarca kadınımız üretime dahil oluyor hem onlar kazanıyoruz hem Keşan kazanıyor hem de ülkemiz kazanıyor. Ayakları sağlam şekilde yere basan kooperatifimizin başarıları ile gurur duyuyoruz. Birlikte çok güzel işler başardık, daha da güzellerini yine birlikte başaracağız” dedi.

BİR YILDA HEM ÜRETİM HEM DE ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ ARTTI

Kurulduğu günden itibaren hem üretim hem de ürün çeşitliliği artıran KESKÜP üyesi kadınlar, el emeği göz nuru olarak ürettikleri hasır sepet ve hediyelik eşyaları, başta lüks otellerde, restoranlarda, AVM’lerde, hediyelik eşya dükkanlarında ve ulusal satış yapan internet sitelerinde görmek mümkün.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.