DOLAR 32,5717 0.25%
EURO 34,9717 -0.02%
ALTIN 2.447,220,46
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 21024930,52%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Keşanlı gençler Ata’mızın huzuruna çıktı

Keşanlı gençler Ata’mızın huzuruna çıktı

ABONE OL
20 Mayıs 2023 13:38
Keşanlı gençler Ata’mızın huzuruna çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşanlı 100 genç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Cumhuriyet’in 100 yılında Keşan Belediyesi ve Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, Saros Beton Sahibi Turgay Tarhan’ın destekleriyle düzenlenen gezi kapsamında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıktı.

Program kapsamında öğrenciler ilk olarak; 1. TBMM, 2. TBMM, Ankara Türk Tarihi Müzesi ve Parkı’nı ziyaret etti.

ANITKABİR’DE DUYGU DOLU ANLAR YAŞADILAR

Keşanlı 100 genç, program kapsamında daha sonra Anıtkabir’i ziyaret etti.

Aslanlı yoldan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozalesine doğru yürüyen gençler, duygu dolu anlar yaşadı.

Rehber eşliğinde gerçekleştirilen gezide gençler önemli bilgiler edindi.

“ANITKABİR’E GİRDİĞİMİZ ANDAN İTİBAREN HEPSİNİN GÖZÜNDE AYNI HEYECANI GÖRDÜK”

Cumhuriyet’in 100 yılında 100 genç ile Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıktıklarını ifade eden Keşan Kent Müzesi Koordinatörü Aslı Avcı, “19 Mayıs Atatürk Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda düzenlediğimiz gezimizde gençlerimizi Ankara’ya getirdik. 1’nci Meclis, 2’inci Meclis ve Türk Tarihi Müzesi’ni ziyaret ettik. Gençlerimizle birlikte Ata’mızın huzuruna çıktığımız için çok heyecanlıyız. Gezimize katılan gençlerimizin büyük çoğunluğu Anıtkabir’i ilk defa ziyaret ediyor. Onların bu heyecanına ortak olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Anıtkabir’e girdiğimiz andan itibaren hepsinin gözünde aynı heyecanı gördük. Hepsi Ata’mızla buluşmayı, O’nu ziyaret etmeyi ve O’nun huzuruna çıkmayı çok istiyordu. Onları Ata’mızın huzuruna getirdiğimiz için çok mutluyuz.”

“ÇOK GÜZEL BİR GEZİYDİ”

Gezinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden öğrenci Yiğit Gül, “Çok güzel bir geziydi. Umarım herkes Anıtkabir’i görür, Ata’mızın huzuruna çıkar.” Şeklinde konuştu.

“ANITKABİR’İ İLK DEFA ZİYARET ETTİM”

Daha önce Anıtkabir’i ziyaret edemediğini ifade eden Esila Ayaz, “Çok güzel bir geziydi. Bu kadar keyif alacağımızı düşünmemiştim. Daha önce Ata’mızın huzuruna çıkmamıştım. Çok güzel bir duygu. Heyecanlıydım. Umarım herkes bir gün ziyaret eder, bu heyecanı yaşar. Gezinin düzenlenmesine katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim.”

GENÇLERİ KEŞAN BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA HELVACIOĞLU KARŞILADI      

Gezinin ardından Keşan’a dönen gençleri Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu karşıladı.

Geziye katılan gençlere teşekkür eden Helvacıoğlu, “Gençlerimiz için çok güzel bir gezi düzenledik. Gençlerimiz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkmanın heyecanını yaşadı. 1. TBMM, 2. TBMM ve Türk Tarihi Müzesi’ni de ziyaret etme fırsatı buldular. Geziye katılan gençlerimizin büyük çoğunluğu daha önce Anıtkabir’i ziyaret etme fırsatı bulamamış ve ilk ziyaretleri güzel bir anı olacak. Biz de gençlerimize yönelik böyle güzel bir gezi düzenlediğimiz için memnunuz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.