DOLAR 32,5546 -0.02%
EURO 34,8933 0.02%
ALTIN 2.432,770,12
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2169869-0,11%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kılıçcıgil’den ağrı kesici uyarısı!

Kılıçcıgil’den ağrı kesici uyarısı!

ABONE OL
15 Nisan 2022 10:44
Kılıçcıgil’den ağrı kesici uyarısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Eczacı Odası Başkanı Gürkan Kılıçcıgil, vücutta oluşan her ağrı için vatandaşların kendi başlarına ağrı kesicilere sarılmaması gerektiğine dikkat çekerek, ağrı kesicilerin hekim kontrolünde alınması, yoksa bunların uzun dönemde çeşitli rahatsızlıklara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Kamuoyunda adeta bir şeker gibi tüketilen ağrı kesicilerin mide rahatsızlıkları, ülser ve böbrek rahatsızlıkları gibi ciddi sorunlar oluşturabileceğini dile getiren Kılıçcıgil, bilinçsiz ilaç kullanımı yerine hekim kontrolünde ilaç kullanımının önem arz ettiğini ifade etti.

“AĞRI KESİCİLER, CİDDİ SORUNLAR OLUŞTURMAMASI İÇİN HEKİM KONTROLÜNDE KULLANILMALI”

Vatandaşların hekime danışmadan ağrılarını kesmek için kendilerince kullandıkları ağrı kesicilerin yaratacağı sorunları değerlendiren Edirne Eczacı Odası Başkanı Gürkan Kılıçcıgil, “İlaç dediğimiz, şey bir kere bize üniversitede öğretilen “ilaç bir zehirdir. Kar zarar analizi değerlendirilerek uzmanlar tarafından kullandırılır” diye. Öncelikle bir hekim tavsiyesi olmadan, bir tanının konmadan, ağrının neden çıktığı tespit edilmeden ilaç kullanılması doğru bir uygulama değil. Bunların uzun dönemde böbrek rahatsızlıklarıyla başlayıp, mide rahatsızlıkları ile devam eden, belli ülser sorunlarına kadar çok ciddi yan etkileri ile karşılaşılabilir. Bu şekilde ağrı kesici ile tedavi olmak yerine sorunun tespiti yapılıp, ağrının neden kaynaklandığı bulunup, hekimler tarafından bunlara yönelik tedaviler uygulanacaktır. Vatandaşların bu şekilde bilinçsiz ilaç kullanımı yerine, bir hekim kontrolünde ilaçlarını kullanmaları önem arz etmektedir. Daha sonra oluşabilecek kötü sonuçlar öncesinde kendi bedenlerine daha büyük zararlar vermemelerini önemle tavsiye ediyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.