DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20773841,96%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kilosu cep yakıyor, gramla satılıyor!

Kilosu cep yakıyor, gramla satılıyor!

ABONE OL
16 Nisan 2021 13:18
Kilosu cep yakıyor, gramla satılıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birçok rahatsızlığa iyi geldiğini bilinen gıda, kozmetik sanayi ile tıbbi ilaç yapımında kullanılan damla sakızının kilosu 4 bin liradan satılıyor. Gramla satılan damla sakızına ise Edirnelilerin yanı sıra Bulgar vatandaşları da rağbet gösteriyor.

Kilosu 4 bin liradan satılan ancak vatandaşın gramla alabildiği damla sakızı birçok sağlık sorununa iyi geliyor. Mide yaralarına, öksürüğe, kas sorunlarına iyi geldiği öğrenilen damla sakızı yüz felci geçiren birçok vatandaşında bir nevi ilacı olmuş durumda. Bulgar vatandaşları ve Edirnelilerin ilgi odağı haline gelen damla sakızı Türk kahvesi ve benzer yiyecek ve içeceklerde de kullanıldığı öğrenildi.

“MİDE RAHATSIZLIKLARINA, ÖKSÜRÜĞE, YÜZ FELCİNE”

İnsan sağlığında ve özellikle yüz felcinde çok tercih edilen damla sakızının kilo fiyatı pahalı olduğu için gramlık paketlerde 4 liraya satıldığını belirten Aktar Gökhan Baraz “Kahve çeşitlerine katılıyor aroma vermesi için. Merhem yapanlar zeytinyağı ve balmumuyla bunu karıştırarak yapıyorlar. Damla sakızının yenilmesindeki sebep ise midede olan yaralara iyi gelmesi. Yunanistan’ın sakız adasında yetişen damla sakızını Bulgar ve Türk vatandaşları tercih ediyor. Orijinal hali ile satışı pahalı olduğu için olmuyor. Biz de onu 1 gramlık paketler halinde satıyoruz. 1 gramlık paketin fiyatı 4 Türk Lirası. Kilosu da 4 bin Türk Lirasına denk geliyor. Sürekli damla sakızı kullanan vatandaşlar az az paketlerden alıyor taze taze kullanıyor. Damla sakızını vatandaşlar sütlaç̧, reçel, mide rahatsızlıklarında, öksürük için kullanıyorlar. Yüz felci geçiren vatandaşlar kasların çalışması için çiğneyerek bu sakızı kullanıyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.