DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20690821,46%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kira sınırı var ama uyan yok!

Kira sınırı var ama uyan yok!

ABONE OL
12 Haziran 2023 10:49
Kira sınırı var ama uyan yok!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1 Temmuz’da sona erecek kira zam sınırı ile ilgili yeni düzenleme söylemlerini esnaflar açısından değerlendiren Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, zam sınırının gelmesi gerektiği ama yaşanılan süreçte sınıra uyulmadığına dikkat çekti.

1 Temmuz itibariyle sona erecek kira zam sınırı için birçok kiracı gözünü meclisten çıkacak karara dikti. Konutlarda yüzde 25, işyeri ve ofislerde ise TÜFE’ye göre yapılan kira zammının uyulmadığını belirten EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, kiraların düşürüldüğü takdirde piyasalara gözle görülür olumlu yansıma olacağını ifade etti.

“KİRALARA SINIRLAMA GELİYOR AMA UYAN VAR MI?”

Konut ve işyeri Kira zam oranlarının doğru açıdan düzenlemesiyle vatandaş ve esnafında refah seviyesinin artacağına işaret eden EDESOB Başkanı Cingöz, “Ama serbest mi bırakılmalı mı bana göre serbest bırakıldığı zaman acaba bu ev sahipleri bugün sınırlama varken yüzde 200-300 kiraları arttırıyorlar ise serbest bırakıldığı zaman ne kadar arttıracaklarını bilen var mı. Ama bu sorunun muhatabı da sonuç itibariyle ben değilim.  Yetkim de yok kiraları arttırayım eksiltelim gibilerde. Eğer ki kiralar düşerse tabii ki bu da piyasaya olumlu yansır. Sonuç itibariyle siz kirada oturuyorsanız atıyorum 5 bin lira kira veriyorsan 10 bin lira da maaş alıyorsan, kiran 3 bin liraya düşerse, o aradaki 2 bin lira fark ne olacak? Senin refah seviyeni artar. Ama düşer mi, ben düşeceğinden emin değilim. Doğruyu konuşmak lazım. Sınır devam etmeli ama sınıra uyan da yok kardeşim.  Uyan var mı? O da yok.  Sınır devam etmeli de önemli olan ne kadar uyulup uyulmadığına bakmak lazım. Sınıra uyuluyorsa, ya da uyulacaksa devam etsin. Ama uyulmuyor. Adam ne diyor? Ben diyor kendim açacağım burasını veya çocuğumu getireceğim burada oturtacağım. Neden? Yeni kiracıya sıfırdan başladığı için 5 ise 15 bin lira diyor. İşine gelirse tutuyor. Gelmezse tutmuyor. Çünkü ille bir tane tutan çıkıyor sonuçta” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.