DOLAR 32,4390 0.13%
EURO 34,8263 -0.07%
ALTIN 2.399,990,15
BIST 10.208,651,62%
BITCOIN 19149540,93%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kırklarelili çocuklara, ‘Semt Polikliniği’nde sağlık hizmeti veriliyor

Kırklarelili çocuklara, ‘Semt Polikliniği’nde sağlık hizmeti veriliyor

ABONE OL
14 Haziran 2022 16:40
Kırklarelili çocuklara, ‘Semt Polikliniği’nde sağlık hizmeti veriliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan Semt Polikliniği haftanın beş günü hizmet veriyor.

Aileleri tarafından polikliniğine getirilen çocuklar, burada oyun odalarında psikolog ve terapistler gözetiminde bir süre oyuncaklarla oynuyor.

Psikolog ve terapistler, sorunlarını konuşarak dile getiremeyen çocukların oynadıkları oyuncak ve oyunlarla yaşadıkları problemleri belirlemeye çalışıyor.

Hazırlanan rapor ile uzman doktor tarafından çocuklar muayene ediliyor.

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Çağdaş Derdiyok, AA muhabirine, çocukların sadece hastalandığında değil uzun süreli takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Her çocuğun belirli aralıklarla sağlık taramalarının yapılması gerektiğini vurgulayan Derdiyok, “Buradan tetkikleri yapılıp yatış yapılan hastalarımız oldu. Çocuklarımızın sağlığını biz takip etmek istiyoruz. Bu konuda aile hekimlerimize ortak çalışıyoruz. Onların da bu konuda bize destekleri oluyor.” diye konuştu.

“AİLELERE SAĞLIKLI ÇOCUK TAKİBİNİ ÖNERİYORUZ”

Doktor Ferhan Odabaşı Cingöz ise 0-1 yaş arasında ayda bir, 1-3 üç yaş arasında 6 ayda bir, 3-18 yaşa kadar da yılda bir sağlıklı çocuk takibini önerdiğini belirtti.

Semt Polikliniğinin çocuklar açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Cingöz, “Hasta memnuniyetimiz yüksek. Çalışma motivasyonumuz yüksek. O nedenle ülkemize de, bölgemize de semt polikliniğinin faydalı olacağını düşünüyorum.” dedi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.