DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2077334-1,29%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kırkpınar ağası törenle karşılandı

Kırkpınar ağası törenle karşılandı

ABONE OL
9 Temmuz 2021 15:35
Kırkpınar ağası törenle karşılandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de bu yıl 660’ıncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 13 yıl ağalık yapan Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, düzenlenen törenle davul ve zurna eşliğinde kent girişinde karşılandı.

Geleneksel olarak düzenlenen Kırkpınar Ağası karşılama töreni gerçekleştirildi. Edirne Belediyesi önünde toplanan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve beraberinde Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, eski Kırkpınar ağaları, siyasetçiler ve STK temsilcilerinden oluşan kortej buradan davul zurna eşliğinde Ağa Seyfettin Selim’i Ordu Evi önünde karşıladı. Hazırlanan platform önünde gerçekleşen karşılama töreninde, 13 yıldır Tarihi Kırkpınar da ağalık yapan Seyfettin Selim’e, Başkan Recep Gürkan altın kemerini taktı.

“660 YILDIR DEVAM EDEN EFSANE”

Ardından konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, ağalığın Kırkpınar’ın olmazsa olmaz unsuru arasında yer aldığını belirterek, “Türkiye’nin dört bir yanından bizi izleyen değerli hemşerilerimiz, büyük Türk Milleti’nin değerli evlatları. Türk’ün Ata sporu, yağlı güreşin başkenti Edirne’ye hoş geldiniz, şeref verdiniz. 660 yıldır devam eden bu efsane, ‘Bitmeyen güreşin, devam eden efsanesi’ bugün Allah’ın izniyle Kırkpınar’ın dualı çayırında Sarayiçi’nde tekrar başlıyor. Bugün 660 yıldır olduğu gibi Kırkpınar’ımızın ağasını, üç altın kemerli ağası Seyfettin Selim’i karşılıyoruz. Hoş geldiniz diyoruz, Kırkpınar’ımız hayırlı, uğurlu olsun diyoruz” dedi.

ATATÜRK ANITINDA TÖREN

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’in karşılanmasının ardından kortej Edirne Belediye Başkanlığı binasına geldi. Burada Edirne Valisi Ekrem Canalp’te korteje iştirak etti. Kortej Atatürk anıtı önüne yürüyerek burada anıta çelenk sunuldu ve saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşımızı seslendirdi. Ardından Belediye Bandosu Kırkpınar Marşı’nı seslendirdi.

KABİRLERE ZİYARET

Kortej anıt önünde düzenlenen törenin ardından Adalı Halil ve Kara Emin’in mezarlarının bulunduğu Pehlivanlar Mezarlığı’na geçti. Burada mezara çelenk bırakıldı kabirleri başında dua okundu. Ayıca Selimiye Caminde pehlivanlar için mevlit okutuldu.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.