DOLAR 32,4596 -0.1%
EURO 34,7447 -0.67%
ALTIN 2.437,660,07
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2068477-0,81%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kırkpınar Lions’tan anlamlı bağış

Kırkpınar Lions’tan anlamlı bağış

ABONE OL
16 Ekim 2020 14:43
Kırkpınar Lions’tan anlamlı bağış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Kırkpınar Lions Kulübü, Edirne Şehit Aileleri Derneği’ne ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere tekerlekli sandalye, maske ve battaniye bağışında bulundu.

Edirne Şehit Aileleri Derneği’ni ziyaret eden Edirne Kırkpınar Lions Kulübü 2020-2021 dönem Başkanı Dr. Deniz Doğu ve Lions üyeleri ihtiyaç sahipleri için derneğe 2 tekerlekli sandalye, bin maske, 8 adette battaniye bağışında bulundu.

“BİZ EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE BERABERİZ”

Kurulan gönül köprüsünden dolayı çok memnun olduklarını kaydeden Edirne Şehit Aileleri Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, “Doğu’dan Batı’ya, Güney’den Kuzey’e çok büyük köprüler kurabilirsiniz. En büyük köprü gönül köprüsüdür. Bizim gönül köprüsü kurmamız gerekiyor. Hepimizin bir arada olabilmesi için gönül köprüsü kurmamız gerekiyor. Başkanımıza kurduğu bu köprü için teşekkür ediyoruz. Biz birlikte büyük bir aileyiz. Bağışlarımızın maliyeti üyelerimizden Mehmet İriş, sekreterimiz Tunç Gezer tarafından karşılandı. Ayrıca yine merkezimizden gelen battaniyelerimiz bağışların arasında yer alıyor. Biz, el ele gönül gönüle beraberiz. Her zaman birbirimize destek olacağız. İnşallah bugünleri de atlatacağız.”

“SAĞOLSUN LİONS KULÜBÜ BİZE MASKE VE TEKERLEKLİ SANDALYE TEMİN ETTİ”

Yaşanılan pandemi döneminde Edirne Kırkpınar Lions Kulübü’nün yardım eli uzattığını söyleyen Başkan Çiftçi “Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 1993 yılında kurulan bir sivil toplum örgütüdür. Derneğimiz şehitlerimizin anne, baba, eş ve çocukları ile kardeşleri ve terör gazisi olanların bir araya gelmesiyle oluşan bir sivil toplum örgütüdür. Bugün 2 bin 187’ye ulaşan üye sayısıyla Edirne’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden birisi. Derneğimizin 4 asli görevi var. Bunlardan birincisi, şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak. İkincisi, şehitlerimizin emaneti muhterem anne, babalarımızı kıymetli eşlerinin ve evlatlarımızın özlük haklarını takip etmek. Üçüncüsü ve bizce en önemlisi, şehit ve gazi çocuklarımızın eğitimlerine destek vermek. Dördüncüsü, Edirne’deki şehitlikleri ve bu şehitliklerde yatan şehitlerin isimlerini gün yüzüne çıkartmak. Bu 4 asli görevi uhdesinde toplayan Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 1993 yılından günümüze kadar ara vermeden, eksiksiz çalışmalarına devam etmektedir. Bugün burada toplanmamızın gerekçesi Edirne Kırkpınar Lions Kulübü tarafından bize ulaşmaları. Bizi aradılar. Pandemi sürecinde bir sıkıntımızın olup olmadığını sordular. Sevgili başkanım bizimle telefonla irtibat kurdu. Biz de kendisine pandemi sürecinde maskelerle ilgili sıkıntı olduğunu, maske ihtiyacı olduğunu sevk ettik. Sağ̆ olsun başkanımız bize maske konusunda destek vereceğini, başka bir eksiğimizin olup olmadığını sordu. 2 ailemizin çok acil tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu ve bu konuda bize destek verip veremeyeceğini sorduğumuzda seve seve destek olacaklarını söylediler. Sağ̆ olsunlar tekerlekli sandalye ve maskeleri hazır edip bugün getirdiler. Bugün onları teslim etmek ve teslim almak için toplandık” dedi.

“ŞEHİT AİLELERİ BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ”

Şehit aileleri derneğine katkıda bulunmaktan çok mutlu olduklarını kaydeden Edirne Kırkpınar Lions Kulübü Başkanı Dr. Deniz Doğu, “Edirne Kırkpınar Lions 2020-2021 dönemi başkanıyım. Dünyada ve ülkemizde Covid-19 nedeniyle bir pandemi yaşıyoruz. Zor günler geçiriyoruz. Tam da bu zamanda birbirimize destek olacağımız, birbirimizle yardımlaşacağımız, sadece derneğimizle değil komşuyla, dostla birbirimize iyi geleceğimiz bir dönem yaşıyoruz. O yüzden bizim için bugünkü etkinlik çok önemli, çok anlamlı. El ele, gönül gönüle bugünleri birbirimize destek olarak atlatacağız. Dernek olarak biz de gönüllü bir hizmet derneğiyiz. Dünya çapında bir derneğiz. 4 yıldan beri Edirne’de Kırkpınar Lions Kulübü olarak faaliyet gösteriyoruz. Çorbada bir tuzumuz olursa çok mutlu oluruz. Derneğimiz bizim göz bebeğimiz. Şehit ailelerimiz göz bebeğimiz. Onlara bir katkımız olursa ne mutlu bize. Bugün onlara bin adet maske 2 adet tekerlekli sandalye 8 tane de battaniye bağışımız olacak. Her zaman yardıma ihtiyaçları oldukları zaman biz onların yanındayız. En ufak bir desteğimiz, yardımımız olursa ne mutlu bize” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.