DOLAR 32,3717 0.15%
EURO 34,9787 -0.3%
ALTIN 2.324,280,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22748061,04%
Edirne
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kırkpınar’a davet ettiler

Kırkpınar’a davet ettiler

ABONE OL
28 Haziran 2022 10:19
Kırkpınar’a davet ettiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yıl 661’inci düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali kapsamında Kırkpınar Davul Zurna Ekibi Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve vatandaşları Cuma günü başlayacak olan güreşlere davet etti.

41 kişiden oluşan Kırkpınar Davul Zurna Ekibi dün sabah saatlerinde Valilik ve Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Kırkpınar Davul Zurna Ekibi, Belediye Başkanı Recep Gürkan’a çiçek takdim ederek Kırkpınar’a davet etti. Başkan Gürkan’da Kırkpınar Davul Zurna Ekibi şefine bahşiş verdi.

661’in tarihi Kırkpınar’ın hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunan Başkan Gürkan, “Türk’ün ata sporu, Milli gururumuz, Edirne’nin düğünü, bayramı 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’miz hayırlı, uğurlu olsun. Sizler, 661 yıldır, Tarihi Kırkpınar Geleneğini yaşatan davul-zurna ekibisiniz. İyi ki varsınız, hep var olun” ifadelerini kullandı.

“HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM”

Burada basın mensuplarına da Kırkpınar ile ilgili açıklamada bulunan Başkan Gürkan, Yağlı güreşlerin, geleneklerinde olduğu gibi 1 Temmuz Cuma günü başlayarak, 3 Temmuz Pazar günü sona ereceğini belirterek, “Tarihi Kırkpınar’ımızın 661’cisinin güreş camiamıza, pehlivanlarımıza, Edirne’mize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Güreş alanımızda herhangi bir problem yok. Baştan sona yenilendi, elden geçirildi, ıslak zeminleri, dualı çayırı, oturma tribünleri gibi. Edirne Belediyesi olarak bütün personelimizle Kırkpınar’a hazırız. Kırkpınar’da biliyorsunuz, Edirne Belediyesi’nde bütün izinler kalkar, İbrahim Doğan’ın koordinatörlüğünde tüm arkadaşlarımız, tüm ekiplerimiz 1 hafta boyunca Kırkpınar’ın başarılı olması için mücadele ederler. Bu yıl da aynısı olacak. Hazırlıklarımız tamam” dedi.

2 BİN 500 PEHLİVANIN KATILMASI BEKLENİYOR

Başkan Gürkan, Kırkpınar’a bu yıl 2 bin 500 civarında pehlivanın katılmasını beklediklerini ifade ederek, Er Meydanı’nda 110 hakem, 9 cazgırın olacağını ve 661. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali organizasyonunu başarılı bir şekilde yapacaklarını söyledi.

KIRKPINAR GÜREŞLERİ TRT SPOR’DAN CANLI YAYINLACAK

Başkan Gürkan, ayrıca, 661’inci Tarihi Kırkpınar Yağı Güreşleri, TRT Spor’dan 3 gün boyunca canlı olarak yayınlanacağını ifade etti.

VALİ KIRBIYIK’A DAVET

Kırkpınar Davul Zurna Ekibi, belediye önünden Edirne Valiliğine giderek, burada Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık’ı 661’inci düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’ne davet etti.

Vali Kırbıyık, davul zurna ekibinin Kırkpınar’ın olmazsa olmazlarından olduğuna dikkat çekerek, “Sizler Kırkpınar’ın vazgeçilmez unsurlarısınız. Burada tecrübeli ustalarımız, değerli kardeşlerimiz ve genç arkadaşlarımız var. Türk kültürünü, bu kadim geleneği yaşattığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.