DOLAR 32,5839 0.29%
EURO 35,0592 0.23%
ALTIN 2.456,580,85
BIST 9.815,381,01%
BITCOIN 20983610,75%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kırkpınar’a sıkı Covid tedbirleri

Kırkpınar’a sıkı Covid tedbirleri

ABONE OL
9 Temmuz 2021 17:26
Kırkpınar’a sıkı Covid tedbirleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

660’ıncı tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde pandemi önlemleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, giriş noktasında HES Kodu ve son teknoloji ateş ölçüm cihazları ile Covid’e adeta göz açtırmıyor. 100 üzerinde personel, 7 tane 112 ekibi ile saha içinde ve saha dışında sağlık çalışanları ile pandemi tedbirlerini uygulamaya çalışırken, sadece vatandaşların değil güreşçileri de PCR testlerine tabi tutularak sıkı tedbirlerin alındığı görüldü.

“HES KODU, PCR TESTİ, ATEŞ ÖLÇÜM CİHAZLARI İLE SIKI TEDBİR”

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. İshak Yıldırım, “Edirne Valiliği koordinasyonunda bizde pandemi kurallarınca birtakım önlemler aldık. Burası alana geçişteki kontrollerin yapıldığı ilk nokta, emniyetimizle beraber bu kontrol noktasında çalışıyoruz. Ateş ölçüyoruz, termal kameralarımız var ve manuel kameralarımız var. Bunlarla ateş ölçümü yapıyoruz. Yine aynı şekilde gelen kişilerin HES Kodu sorgulamasını yapıyoruz. Vatandaşlarımızı korumak amaçlı HES Kodu riskli kişileri buradan geçirmeyerek karantina uygulamasına tabi tutuyoruz. Yine ne yapıyoruz? Müsabakalardan önce ve müsabakalardan sonra Edirne Valiliğimizin koordinasyonunda güreş alanını dezenfekte ediyoruz. Hem sabah hem akşam dezenfeksiyonlar yapıyoruz. Gelen güreşçilerimizin PCR testlerini yapıyoruz, yanlarında PCR testi ile gelmeyenleri Edirne Sultan 1.Murat Devlet Hastanesi’nde PCR testine tabi tutuyoruz. PCR negatif olmadan müsabakalara çıkamıyorlar. Ekiplerimiz hem saha içerisinde hem saha dışında 112, hastane ve UMKE ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor tüm uzmanlarımız. Olabilecek bütün kaza ve sıkıntılara karşı hazır durumda beklemekte. Burada yoğun bir şekilde tüm sağlık tedbirlerine elimizden geldiğince uygulayarak hem Edirne’mize hem gelen misafirlerimizi korumaya çalışıyoruz” dedi.

“SAĞLIĞI UYGUN OLMAYANLARIN GÜREŞİNE İZİN YOK”

100’ün üzerinde personelle hem sahada hem tribünde hem dışarıda Covid tedbirlerini sıkılaştırdıklarını dile getiren Yıldırım, “100’ün üzerinde personelimiz var. Şu an sahada aktif olarak görev alıyorlar. 7 tane 112 ekibimiz var. Ekibimiz bütün müsabakalar boyunca standart olarak yerinde kalacak. Yine güreş öncesi sağlık muayenelerini yapıyoruz kişilerin. Uygun olmayanları güreş alanına almıyoruz. Güreşlerine izin vermiyoruz. Aynı şekilde hastanelerimizde hastaneye gelecek sakatlıklara karşı tüm uzman hekimlerimiz, ekibimiz ve yataklarımız hazır olarak bekletiliyor. Şu an 100’ün üzerinde personelle sağlık hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Her tribünde ikişer tane sağlık personelimiz aktif olarak çalışıyor. Yaralanmalara karşı hem hekim bazında hem de yatak olarak ayırdığımız alanlarımız var. İnşallah gerek kalmaz ama gerek kalırsa biz hastane olarak da birinci basamak 112 sağlık hizmetleri olarak da Kırkpınar’a hazırız. Covid tedbirleri kapsamında da gerekli tüm tedbirleri aldık” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.