DOLAR 32,5202 0.09%
EURO 34,9400 -0.22%
ALTIN 2.437,770,08
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20932630,05%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kırmızı kart

Kırmızı kart

ABONE OL
13 Nisan 2020 10:44
Kırmızı kart
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclisi’nin ‘eften püften’ gündem konularıyla ilgili yaptığı toplantının seçimle ilgili maddeleri dışındaki kararları Vali Canalp veto etti

Edirne İl Genel Meclisi’nin olağanüstü toplantısında 3 encümen üyesi ve ihtisas komisyonları seçimi dışında ele alınarak karara bağlanan kararlar Vali Ekrem Canalp tarafından veto edilerek yeniden görüşülmek üzere meclisi iade edildi.

İçişleri Bakanlığı’nın Nisan, Mayıs ve Haziran ayı İl Genel Meclisi toplantılarının iptal etmesi yönündeki genelgeye rağmen, Başkan Mehmet Geçmiş, encümen üyelikleri ve ihtisas komisyonlarına seçim yapılmasının yasal zorunluluk olduğu gerekçesiyle Edirne Valisi Ekrem Canalp ile görüşerek toplantı yapılması için izin talep etti.

VALİ ONAY VERDİ

Edirne Valisi Ekrem Canalp, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş’in yasal zorunluluk nedeniyle ihtisas komisyonları ve encümen seçimleri yapılabilmesi için İçişleri Bakanlığı genelgesinden kaynaklanan yetkisi kullanarak 1 Nisan günü olağanüstü meclis yapılması için izin verdi.

GENELGEYE AYKIRI MADDELER EKLENDİ

Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, genelgenin ruhuna aykırı olarak zorunlu seçimler dışında birçok komisyon kararını da görüşmek üzere gündeme alarak üyelere bildirdi. Edirne İl Genel Meclisi 1 Nisan günü toplanarak mecliste yer alan konuları görüştü.

Meclis encümen ve ihtisas komisyonları seçiminin dışında, acil olmayan UTE Holding A.Ş. Hisse Devri konusunu karara bağladı. Şehir Stadının özel idareye tahsisi konusunda Gençlik ve Spor Komisyonu Raporunu, Uzunköprü’nün Kurtbey Köyü içkili yer bölgesinin tespiti, Edirne’de tarım arazilerinin toplulaştırılma çalışmalarına yönelik, Erikli, Mecidiye ve Yayla Sahillerinde kiralanan alanlar, TARSİM Sigortası, Meriç ve Uzunköprü ilçelerindeki köy konaklarının durumu, köylere yapılan kitaplıklar, Uzunköprü ve Meriç ilçelerinin köylerinin içme suyu depolarının bakım, çevre düzeni, su dağıtımı, Trakya Çevre Planı, Edirne’deki özel Engelli Bakım Merkezleri, Yunanistan’a geçmek için gelen göçmenler hakkındaki komisyonlara ait raporları da görüşerek kabul etti.

VALİ VETO ETTİ

Edirne İl Genel Meclisi 1 Nisan günü yaptığı toplantıya ait tutanağı Edirne Valiliğine gönderdi. Meclisin kararlarını inceleyen Vali Ekrem Canalp, encümen ve ihtisas komisyonları seçimlerine ait kararları onayladı. Ancak, acil olmayan ve İçişleri Bakanlığı genelgesine aykırı olan komisyonlara ait kararları ise veto ederek yeniden görüşülmek üzere meclisi iade etti.

KOMİSYON PARALARI NE OLACAK?

Edirne İl Genel Meclisi’nde son dönemde, birçok konuda adeta laf olsun diye oluşturulan komisyonlar ve içerik olarak son derece yetersiz olan raporlara yönelik eleştiriler artıyor. Olağanüstü mecliste ele alınan ve görüşülerek kabul edilen komisyon raporlarının da bu yönde olduğu yönünde değerlendirmeler yapılıyor.
Edirne Valisi Ekrem Canalp’ın olağanüstü mecliste tekrar görüşülmek üzere meclisi iade ettiği komisyon raporları nedeniyle üyelere ödenen ücretlerin İl Özel İdaresi tarafından geri istenip istenmeyeceği de merak ediliyor. Komisyonların adeta üyelere para almak için kurulduğu yönündeki bir algı oluşması da kamuoyunda dillendiriliyor.

Haber Merkezi

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.