DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2082795-1,52%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Kırsal değil insanların ulaşabileceği yer olmalı”

“Kırsal değil insanların ulaşabileceği yer olmalı”

ABONE OL
17 Aralık 2022 11:29
“Kırsal değil insanların ulaşabileceği yer olmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hayvan barınaklarının doluluğu sebebiyle ormanlarda 30’ar dekarlık alanları sokak hayvanları için tahsis edilmesi konusunu Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Polat Türkoğlu değerlendirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, barınak sorununun giderilmesi için pilot uygulama olarak İstanbul’daki ormanlık alanlardan sokak hayvanları için yer verileceği belirtilmiş, olumlu olduğu takdirde diğer illerde de uygulanacağı söz konusu olmuştu. Ormanlarda hayvanlara yer açılmasıyla alakalı Veteriner Hekim Odası olarak taşın altına elini koyacaklarını söyleyen Başkan Türkoğlu, hayvanların kırsal yerlerden çok insanların ulaşabilecekleri bölgelerde barınmalarıyla alakalı değerlendirme yaptıklarını ifade etti.

“KIRSAL ALANDA DEĞİL DAHA ÇOK İNSANLARIN ULAŞABİLECEKLERİ BÖLGELER OLMALI”

Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Polat Türkoğlu, “Biz biliyorsunuz 3 ilin odasıyız. Yetkili mercilerle görüştük. Özellikle bir çalışma başlatılmasıyla ilgili talimatlar var. Sayın valilerimiz ile de görüştük. Onlar da bu konuda çok ilgililer sağ olsunlar. Bizde veteriner hekimler odası olarak elimizi taşın altına koyacağımızı ve bu konuyla ilgili elimizden gelen her şeyi yapacağımızı kendilerine de beyan ettik. Kırklareli’de bununla ilgili bir toplantı yapılacak Valilik nezdinde. Biz de iştirak edeceğiz. O konuda da çalışmalarımız devam edecek. Sokaklarda yaşayan hayvanlarımızın biz insanlarla birlikte aynı statüde değerlendirilmesi gerektiğini daha önce de vurgulamıştık.  Hayvan ormanıyla ilgili, o konuyla ilgili bazı çekinceler var. Derneklerle de görüştük, sivil toplum kuruluşlarıyla da görüştük. Hayvan severlerle temasımız devam ediyor. Biz hayvanların kırsal bir alanda izole edilmesi değil de daha çok insanların ulaşabilecekleri bölgelerde farklı bir şekilde değerlendirilmesiyle ilgili bir talebimiz var. Bunun bir örneğini bir Çorlu’da yaptık, çok da güzel işliyor.  Sayın Valimize’de, Kırklareli valimizede kendisine de izah etmiştik. Buna benzer bazı yapılanmalar olabilir. İstanbul bölgesinde orman içerisinde yaklaşık otuzar dekarlık yerler halinde yapılacağıyla ilgili sayın bakanımızın bir açıklaması vardı. Olabilir ama tabii ki genişletilmesi lazım. Bu işin biraz daha revize edilmesi lazım. Bu süreç içerisinde zaman geçtikçe daha da netleşeceğini düşünüyorum. Tabii ki bu konuyla ilgili fikirlerimiz var. Gerekli mercilere bunu ilettik” dedi.

“KUDUZ KONUSUNDA SOKAKLARDA YAŞAYAN HAYVANLARDA ENDİŞEMİZ YOK”

Ülke genelinde sokak hayvanlarında kuduz söylentilerinin Trakya Bölgesi’nde bulunmadığını kaydeden Türkoğlu “Çok şükür bizim bölgemizde böyle bir vaka yok bölgemiz. Hem tarım ilçe müdürlükleri hem de serbest veteriner hekimler yoğun bir aşılama programı uyguluyorlar. Hayvanseverlerin de ciddi bir hassasiyet gösteriyorlar. Bu konuda çok sıkıntılı bir problemimiz yok. Sokaklarda yaşayan hayvanlarımız dan herhangi bir endişemiz yok şu an için” diye noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.