DOLAR 32,2752 -0.21%
EURO 34,8042 -0.06%
ALTIN 2.413,490,85
BIST 10.267,09-0,10%
BITCOIN 2040415-1,76%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kış aylarında cildinizi koruyun

Kış aylarında cildinizi koruyun

ABONE OL
23 Kasım 2019 11:44
Kış aylarında cildinizi koruyun
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Eslina Estetik Güzellik ve Yaşam Merkezi Estetisyeni Pervin Balakisihiyeva, soğuk kış günlerinin genel sağlığın yanı sıra cildi de olumsuz yönde etkilediğini ifade ederek, kadınlara doğru cilt bakımına yönelik tavsiyelerde bulundu.

Kış mevsimi ile beraber havası en değişken olan şehirlerden olan Edirne’nin kuru ayazından korunmak için güzellik merkezleri kadınlara ileriki süreç için doğru cilt bakımı konusunda yol gösteriyor.

Edirne Eslina Estetik Güzellik ve Yaşam Merkezi Estetisyeni Pervin Balakisihiyeva bilmeden kullanılan ürünlerin iyi sonuç yerine kötü sonuca dönüştürebileceğine dikkat çekerek, “Edirne havası biraz karışık. Soğuk, sıcak ani geçiş yapıyor. O yüzden de cildimiz çok deformasyona uğruyor. Sadece para kazanalım, işimizi yapalım diye çalışmıyoruz. Para değil sadece insanların sağlığı ve bakımları önemli”dedi.

“İLERİDE BOTOKSA BULAŞMAMAK İÇİN ZAMANINDA CİLT BAKIMI”

Cilt bakımının zamanında yapılmaması sonrası 30 yaş üzerinde ki bayanların botoksa yöneldiğini belirten Eslina Güzellik Merkezi Estetiysen Uzmanı Pervin Balakisihiyeva “Kış aylarında soğuktan etkilenen ciltlerde kuruma, pul pul dökülme ciltte bakımsızlık, nem oranının düşmesi koyulaşma sorunları daha çok oluyor. O yüzden daha çok kış aylarında leke tedavisini kış aylarında yapıyoruz. Kış aylarında dermapen işlemi yapıyoruz. Bu işlemlere 30 yaş üzeri bayanlar daha çok ihtiyaç duyuyor. Çünkü 30 yaş üzerinde ciltte kırışıklıklar daha çok artıyor. Bunun önlemini almak için nemlendiriciler uygulamak gerekiyor. İşlemler ile cildin temiz durması ölü deriden arınması, cildin nemlendirilmesi gerekiyor. Cilt bakımları yapılmadığında ileri ki zamanlarda bakıldığında kadınlarda kırışıklıklar oluyor. Botoks’a yöneliyorlar başka işlemlere yöneliyorlar. Bu gibi işlemler sonucunda da insanlarda ifade kayıplarına sebep oluyor. Kadınlar da kendini bu gibi durumlarda mutsuz hissediyor. O yüzden her bir kadının bakıma ihtiyacı olduğunu bakım yapmasının şart olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“İNSANLAR CİLDİNİ TANIMASI GEREKİYOR, ÜRÜNÜN MARKASI DEĞİL İÇERİĞİ ÖNEMLİ”

Ürünlerin markasının değil içeriğinin cilde önemli etkiler yaratacağını söyleyen Pervin Balakisihiyeva” Kadınlar evlerinde de bakım yapabilirler ama güzellik merkezlerinde uzmana danışmaları daha doğru olur. Çünkü cilt tiplerini bilmeleri gerekir. Mesela kuru cilt sahibi bir kadın yağlı ciltler için bir ürün kullanırsa cildini daha çok tahriş edebilir. Karma bir cilde kuru cilt ürünü kullanırsa daha kötü sonuçlar ortaya koyabilir. Cildini tanıması gerekiyor. Kadınlar da T bölgelerinin renkleri farklı olabiliyor. Yüzümüzde kullandığımız ürünler farklı olabiliyor. Bazı ürünlerin gözaltlarımıza uygun olması gerekiyor. Bazı ciltlerde egzama olabiliyor. İnce derisi olabiliyor. Egzamalı bir cilde başka bir cildin ürünleri kullanılamaz. Cildini tanıması gerekiyor. Önerdiğimiz bakımları yaptıktan sonra müşteri zaten anlıyor ve takip ediyor. Önerdiğimiz ürünün markası önemli değil içeriği çok önemlidir. Örneğin egzamalı cildi olan bir bayan gidipte herhangi bir ürünü kullanamaz. Cildini tanımadan herhangi bir ürün kullanırsa iyi olacağı yerde daha kötüye gidebilir. O yüzden dikkat etmemiz gereken şeyler bunlar” dedi.

“KIŞ AYINDA DERMAPEN ÖNERİYORUZ”

Ciltlere kış aylarındaki direnç için vitaminlerle bakım yaptıklarını anlatan Pervin Balakisihiyeva” Cilt bakımını yaz ayında da kış ayında da yapabiliyoruz. Bu bakımların içerikli değişiyor, vitamin uygulamalarımız olabiliyor. Hydrafacial cihazı kullanıyoruz içindeki vitaminlerle bakım yapıyoruz. Dermopen işlemlerini sadece kış aylarında yapıyoruz. Kırışıklık işlemlerine uygun, leke tedavisi yapıyoruz. Kış ayında biz özellikle dermapen ve cilt bakımı öneriyoruz. Yaz ayında da cilt bakımını her daim yapabilir.

“PARA DEĞİL İNSANLARIN SAĞLIĞI VE BAKIMLARI ÖNEMLİ”

Vatandaşların güzellik merkezinin ücretinden korkmaması gerektiği, müşterileri ile maddi sonucun çözülebileceğini önemli olan sağlık ve bakım diyen Estetisyen Pervin Balakisihiyeva” Sadece bakım için buraya gelen bir insan bizim için çok önemlidir. Para değil sadece insanların sağlığı ve bakımları önemli. Sadece para kazanalım, işimizi yapalım diye çalışmıyoruz. Aynı zamanda müşteriyi memnun etmek içinde çalışıyoruz. Maddi anlamda her türlü yardımda da bulunuyoruz. 30 yaşında olan bir kadına yaptığımız cilt bakımı ile 18 yaşında bir kadına yaptığımız cilt bakımı aynı olmuyor. İçeriklerinde farklı işlemler yapılıyor. Bence bir kadınının kendisine kesinlikle bakım yaptırması gerekiyor. Bir problemi çıktıktan sonra yapmaktansa çıkmadan yapması daha mantıklı. Kendine bakım konusunda Edirne kadınları çok iyi. Kendilerine bakmayı seviyorlar. Edirne havası biraz karışık. Soğuk, sıcak ani geçiş yapıyor. O yüzden de cildimiz çok deformasyona uğruyor. Bütün kadınlar bakımını zamanında yaparsa hiçbir problem olmaz”dedi

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.