DOLAR 32,5407 -0.01%
EURO 35,0161 0.42%
ALTIN 2.435,190,51
BIST 9.773,710,53%
BITCOIN 2074516-4,12%
Edirne
19°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kışın karaciğerinizi destekleyin

Kışın karaciğerinizi destekleyin

ABONE OL
28 Aralık 2020 10:16
Kışın karaciğerinizi destekleyin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Soğuk hava şartlarının Edirneli vatandaşlar üzerinde etki ettiği şu dönemde Aktar Kamil Güvenbaş, vatandaşlara karaciğeri destekleyen ürünleri ve 4 temel ürünün olduğu çayı içmelerini tavsiye etti.

Pandemi döneminin de etkili olduğu şu günlerde, soğuk ve kuru havanında vatandaşlarda hastalık sürecini başlattığı öğrenilirken, uzmanlar ise vatandaşların korku psikolojisi ile bilmediklerini ürünleri kullanmamaları konusunda uyarıyor. Kış şartlarında herkesin önemli gördüğü bağışıklık sistemi için ise Aktar Kamil Güvenbaş, zerdeçal, propolis, tarçın ve zencefil ürünlerinin bulunduğu çayları tercih etmeleri önerisinde bulundu. Bunun yanı sıra ise cips, tatlı ve yağlı ürünlerden kaçınılması gerektiğini savunan Güvenbaş, bağışıklık için karaciğerin güçlü olmasının gerektiği ve spor, yürüyüş ve çeşitli egzersizlerle hastalıktan korunulabileceğini de dile getirdi.

“KARACİĞERİ DESTEKLEYEN ÜRÜNLER KULLANIRSAK BAĞIŞIKLIK GÜÇLÜ OLUR, HASTA OLMAYIZ”

Vatandaşlara doğal bitkilerden oluşan çay içmelerini ve spor yapmalarını öneren Güvenbaş, aynı zamanda karaciğerinde desteklenmesini isteyerek, “Normal sıvı olarak vatandaşlarımız çay içebilir. İnsanlarımız soğuk havalarda normal su içemiyorlar. Ya da çay fazla içemiyorlarsa, taze zencefili suya dilimleyerek, zencefil, zerdeçal çayları yaparak artı bunun içerisine kuş burnu hibisküs katarsak kan şekerine iyi gelir. Aynı zamanda normalde zencefil, zerdeçal, tarçın dediğimiz ürünlerin gribe iyi gelmesinin nedeni karaciğere iyi gelmesinden olmaktadır. Karaciğere iyi gelen ürünlerin hepsi normalde gribal enfeksiyonlara iyi gelir. Çünkü karaciğer vücudumuzda kanı temizliyor ve bağışıklık sistemini güçlendiren karaciğer ve bağırsak floryası. Dediğim gibi aynı zamanda sirke bağırsaktaki faydalı bakteriyi arttırır. Suyun içerisine az bir şey sirke koyabilirler, zencefil, zerdeçal, kuş burnu, tarçın, ada çayı. Propolis kullanıldığında geniz akıntısı olmaz. İnsanların aslında temel olarak kullanacağı 3-4 tane temel ürün var buna propolis, zerdeçal, tarçın, zencefil. Bunlar düzenli olarak kullanıldığında bir de çörek otu yağı içtiğinde bağışıklık sisteminde inanın en ufak bir problem yaşamazlar” dedi.

BUNLARDAN UZAK DURUN

Aşırı cips, tatlı ve yağlı yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini belirten Güvenbaş, “Kötülemek gibi değil ama 2 liraya da baklava satılıyor, 70 liraya da satılıyor. Arada ki kalite farkı biri glikoz şurubu kan şekeri ve açlığı tetikliyor, karaciğeri ve vücudunuzu yoruyor. Aşırı yemek yediğimizde nasıl uyku çöküyorsa bu aşırı vücuda alınan karbonhidratlardan kaynaklanıyor. Biz ne kadar sebze ağırlıklı beslenir, spor yapar, yürüyüş yaparsak ve karaciğeri destekleyen ürünler kullanırsak bağışıklık sistemi güçlü olur ve hasta olmayız. Ben 25 senedir nezle grip olmuyorum. Gören kişi varsa buyursun gelsin” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.