DOLAR 32,5837 0.02%
EURO 34,9372 0.09%
ALTIN 2.429,610,00
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2170204-0,43%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kızılay Genel Kurulu’nu yaptı

Kızılay Genel Kurulu’nu yaptı

ABONE OL
28 Mart 2022 10:41
Kızılay Genel Kurulu’nu yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Kızılay Edirne Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Tek adaya gidilen genel kurulda mevcut başkan Kadir Çakay, yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Türk Kızılay Edirne Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz Cumartesi günü ETSO Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Genel Kurula; Edirne Valisi Ekrem Canalp, TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, İl Sağlık Müdürü Dr. İshak Yıldırım, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, çok sayıda iş insanı ve Kızılay’a gönül vermiş isimler katılım sağladı.

Genel Kurul, Divan Kurulu Başkanlığına Bilgin Özbaş, yardımcılığına Murat Şarbalkanlı ve Mesut Türkoğlu, katip üyeliklere ise  Musa Çağlar ve Okan Mercan seçilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

“EDİRNE’YE 250 ERKEK 250 KIZ ÖĞRENCİ KATMAK İSTİYORUZ”

Kızılay Edirne Şubesi’nin 2019, 2020 ve 2021 faaliyet ve çalışmalarla ilgili aşevi, erzak ve kuru gıda yardımı, kadın kolları ile çalışmalar, pandemi döneminde yapılan çalışmalar, farkındalık etkinlikleri gibi faaliyetlerini katılımcılara anlatan Kızılay Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, “Kızılay kız öğrenci yurdumuz ilk göreve başladığımızda burası çok kötü durumdaydı. Balkan ülkelerinden öğrencilerimiz var. Önümüzdeki 3 yıl içinde Edirne’ye 250 bayan 250 erkek öğrenci daha katmak istiyoruz.  Rektörümüz bize yer verdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum.  Bana kızmak istediklerinde tekneler nerede diye soruyorlar. Beni tanısalar kızmazlar severler. Tekneler Keşan’da. Keşan Belediyesi’nin garajında. Sayın Valim benden istedi onları. Kendisine teslim edeceğim. Bu tekneleri almamızın amacı Tunca ve Meriç Nehri’nde tur düzenlemekti. Kızılay kongresine gelen herkes Kızılaycıdır. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“136 ÜLKEYE SİZDEN ALDIKLARI HAYIRLARI ULAŞTIRMIŞ KIZILAYIMIZ VAR”

Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan da Kızılay’ın 154 yıllık bir geçmişi olduğunu belirterek, “136 ülkeye bugüne kadar el değmiş, yardım etmiş, sizlerden aldıkları hayırları oralara ulaştırmış bir Kızılay’ımız var. 2020 yılında 30 milyon kişiye, 2021 yılında 40 milyon kişiye değmiş el uzatmış Kızılay’ımız var. Buradan seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Genel Başkanım adınada hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

PLAKET VERİLDİ

Konuşmaların ardından desteklerinden dolayı Edirne Valisi Ekrem Canalp, TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal başta olmak üzere ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, iş insanlarına plaketleri takdim edildi.

Plaket takdimi sonrası kullanılan oylarla tek adayla gidilen seçimde Kadir Çakay tekrar Kızılay Edirne Şube Başkanlığa seçildi.

YÖNETİMDE KİMLER VAR

Kızılay Edirne Şube Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; “ Kadir Çakay, Ayhan Demir, Mehmet Eren, Murat  Şarbalkanlı, Cüneyt Levent, Emre Erduran, Murat Şahin, Kenan Evren Eytiş, Muradiye Akcan, M. Can Altuğ, Mesut Türkoğlu seçildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.