DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20846892,33%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kolonyada önemli olan alkol oranı!

Kolonyada önemli olan alkol oranı!

ABONE OL
24 Mart 2020 10:40
Kolonyada önemli olan alkol oranı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüsü sebebiyle dezenfektan bulamayan vatandaşlar kolonyalara yöneldi. Ancak Loris Parfüm Mağazası işletmecisi Keser, televizyon programlarını takip edenlerin kendilerini sadece limon kolonyasına odakladığını, kolonyanın çeşidinin değil içinde ki alkol değerine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

“KOLONYA SON 1 HAFTADA DAHA FAZLA SATILDI”

Koronavirüsün ülkemizde de görülmesinin ardından parfümden daha fazla kolonya satıldığını belirten Devral Keser, “Son bir haftadır kolonya soranlar oluyor. Fiyatlar yüksek geliyor. Bunun sebebi de marketlerde litrelik kolonyaları daha çok tercih ediyorlar. Bunlardan olmadığı için bu sefer seçenek düşünüyor bize geliyorlar ya da başka parfümcülere gidiyorlar. Son iki haftadır 100 kişi sorduysa kolonya 20 tanesi aldı. Soran ama fiyatını çok yüksek bulanda oluyor. Bizde fiyat arttırma yok, standart fiyatlar. Onlar daha uygun fiyatlı kolonya arayışındalar anlaşılan. Parfümde alan var onda da bir değişiklik yok. Öncelere göre daha çok kolonya alan var. Müşteriler gelmeye devam ediyor çıkabilenler onlarda benim devamlı gelen müşterilerimden hiçbiri yok şu anda gelenlerde burada ki esnaf kardeşlerimiz muhtemelen. Kolonya da eskiye göre satışlar aynı gidiyor sadece son 1 haftada daha fazla satıldı. Satış oranına göre kolonya normale yakın gidiyor” dedi.

“ALGI LİMON KOLONYASINDA KALMIŞ”

Vatandaşların sosyal medya ve tv programlarında kolonyanın limon olması konusunda algı oluştuğu, ancak kolonyada çeşidi değil içinde ki alkol değeri önemli diyen Devral Keser “Bizde her çeşit kolonya var, şu anda limon kolonyamız bitti. Limon kolonyası ile ilgili sosyal medyada çok video dönüyor, en son İstanbul’da Metro’da yayın yapan sağlıkçı bir kadın tavsiye etti özellikle limon dedi. Tahminen fresh kokulu ve c vitamini olduğu için demiş olabilir. C vitamini olan diğer kolonyalarda desteklenebilir onlarda da C vitamini yok mu? onlarda da var. Mesela portakal, mandalina bunlarda C vitamini var. Asıl alkol dezenfektanı olarak kullanılmakta. Limon kolonyasından sonra en çok mandalinayı tavsiye ediyoruz. Az sattılar ama mandalina, portakal tavsiye ediyoruz. Bergamutta var oda zaten limon familyasındandır onunda vitamin değeri oldukça yüksektir. Limon kolonyası yoksa almayım diyen çok insan oluyor. Algı limonda kalmış. Biz cam şişede satıyoruz. Cam şişede kolonyanın uzun süre kendini korumasını sağlıyor, fiyatı bu yüzden plastik şişelere göre bir nebze yüksek. Ancak yine de akıllar limon kolonyasında”dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.