DOLAR 32,3717 0.15%
EURO 35,0271 -0.18%
ALTIN 2.324,590,23
BIST 9.105,260,28%
BITCOIN 2270483-0,92%
Edirne
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konut dışı gayrimenkulde rekor satış

Konut dışı gayrimenkulde rekor satış

ABONE OL
28 Ocak 2022 11:37
Konut dışı gayrimenkulde rekor satış
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Emlakçılar Derneği Başkanı Serhat Çeker, 2021’de konut dışı gayrimenkul satışlarının rekor kırdığını, piyasalar böyle inişli çıkışlı gittiği takdirde 2022’de yeni bir satış rekoru kırılabileceğini belirtti.

TÜİK ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye genelinde 2021 yılında konut dışı gayrimenkul satışı 1 milyon 528 adede ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdı. 2020 yılında 1 milyon 179 bin, 2019 yılında 990 bin konut dışı gayrimenkul satışları gerçekleşirken, 2021 yılında yüzde 29,6 artması ile 1 milyon 528 bin konut dışı olan arsa, tarla, arazi satışları rekora ulaştı.

Yatırımcıların döviz, altın, banka mevdularından vazgeçerek sürekli çıkış yakalayan gayrimenkule yöneldiğini söyleyen Başkan Serhat Çeker, en güvenli limanın gayrimenkul olduğunu ifade etti.

“EN GÜVENİLİR LİMAN GAYRİMENKUL”

2021’de konut dışı arsa, arazi, tarla satışlarının rekor kırmasını değerlendiren Edirne Emlakçılar Derneği Başkanı Serhat Çeker, “Bu rekor niye böyle?  Piyasaların bozukluğundan kaynaklanan bir şey. Piyasalarda istikrar olmamasından kaynaklı. Dövizin inip çıkması, piyasanın oturmaması. Bir de bu pandemide etkiledi. Yatırımcılar zaten ne yapacağını bilemediler. Özellikle tarla ve arsa konusunda yatırımcılar tarafından ilgi gösterildi. Konutlarda belirli şekilde artış oldu ama genellikle yatırım yapmak isteyenler tarla, arazi, arsa üzerine yoğunlaştı. Bunun sebebi piyasaların sürekli inişli çıkışlı olmasından. En güzel yatırım aracının arsa olduğunu, arsa türü olduğunu söyleyebiliriz. Buna gayrimenkul diyebiliriz. Gayrimenkulde en çok trend gösteren arsalar oldu. Yatırımcılarda bu şekilde değerlendirme yönüne gittiler. O yüzden gerçekten geçtiğimiz yıl özellikle konutların dışında hep arsaya yönelen daha çok oldu. Gayette güzel satış gerçekleşti. En güvenilir liman gayrimenkul diyebiliriz. Buradan yatırımcılara seslenmek istiyorum özellikle bu dönemde en güzel getirisi olan şey gayrimenkul. Şu an bazı yatırımcılar döviz, altına bakıyor hep iniş çıkışlı. Ama gayrimenkul hiç inmiyor sürekli yukarı tırmanışta” dedi

“YATIRIMCILAR ARTIK DÖVİZ DEĞİL GAYRİMENKULÜ SEÇİYOR”

Yatırımcıların sürekli çıkış yapan gayrimenkule yöneldiğini kaydeden Çeker, “Eğer piyasa bu şekilde giderse şu andan itibaren Ocak’tan itibaren yatırımcılar gayrimenkule doğru yönelmeye başladılar. Artık vatandaşlar galiba bankalara da güvenmiyor, herhalde banka mevduatlarını, altını, dövizi yatırım aracı olarak düşünmüyorlar. Gayrimenkulünde çeşitli seçenekleri var onlara doğru yöneliyorlar. Yatırımcı gayrimenkulde kafası nereyi istiyorsa orayı seçiyor. Geçen sene 2+1 daireyi 400 bin liraya satıyorduk, bu sene 2+1 daire 800 bin lira. Böyle bir artış var. İkinci el arabalarda bile korkunç artış var konutlarda da öyle” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.