DOLAR 32,4388 -0.16%
EURO 34,8344 -0.41%
ALTIN 2.445,760,41
BIST 9.884,821,73%
BITCOIN 20909660,69%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kore gazisine son görev

Kore gazisine son görev

ABONE OL
8 Ocak 2021 11:24
Kore gazisine son görev
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin Keşan İlçesi’nde vefat eden 91 yaşındaki Kore Gazisi Mehmet Engin düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Keşan İlçesi’nde 91 yaşındaki Kore Gazisi Mehmet Engin önceki gün hayata gözlerini yumdu. Merhum Engin için Özkaya Camii’nde öğle namazına müteakiben cenaze töreni düzenlendi. Törene Engin’in yakınlarının yanı sıra Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Albay Öztürk Mustafa Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Ferhat Dönmez ve gaziler katıldı.

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazın ardından Engin’in Türk bayrağına sarılan tabutu bir süre askerlerin omuzunda taşınıp, cenaze aracına konuldu. Engin’in cenazesi ardından Gazi Kabristanlığı’nda toprağa verildi.

Kore gazisi Engin’in vefatı nedeniyle sosyal medya hesabı üzerinden baş sağlığı mesajı yayınlayan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu “Kore Gazimiz Mehmet Engin’e veda ediyor, son yolculuğuna uğurluyoruz. Gazimizi, şehitliğimizde gazilerimiz için dönemimizde hazırladığımız gaziler mezarlığına defnediyoruz. Vatanımız için her şeyini ortaya koyan gazilerimiz, milletimizin gönlünde her zaman müstesna  bir yere sahip başımız sağ olsun Cumhuriyet Mahallesi halkından, Merhum İdris Engin ve Merhume Fatma Engin’in oğulları, Fatma Engin’in eşi olan Kore Gazimiz Mehmet Engin’i son yolculuğuna uğurladık. Merhum Gazimize Allah’tan rahmet; ailesi ile yakınlarına, sabır ve başsağlığı dileriz” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.