DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2032946-2,30%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Koruyucu ailede ilk sıradayız

Koruyucu ailede ilk sıradayız

ABONE OL
1 Temmuz 2022 10:27
Koruyucu ailede ilk sıradayız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile ve Sosyal Hizmetler Edirne İl Müdürü Bilgin Özbaş, nüfusa oranla en fazla koruyucu aileye sahip iller arasında Edirne’nin ilk sırada olduğunu belirterek, 2 olan koruyucu aile sayısı bugün itibariyle 70’e yükseldiğini belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Edirne İl Müdürlüğü koordinasyonunda bu yıl ilki kutlanan 30 Haziran Koruyucu Aile Günü vesilesiyle Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Anıta sunulan çelenk sonrası saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törene Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, koruyucu aileler ve çocuklarının yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personelleri de katılım sağladı.

25-65 yaş arasındaki Türkiye’de ikamet eden en az ilkokul mezunu sabıkası ve bulaşıcı hastalığı olmayan düzenli bir geliri olan sofrasına fazladan bir tabak koyabileceği evini açan her Türk vatandaşının koruyucu aile olabileceğini söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Edirne İl Müdürü Bilgin Özbaş, “Türkiye geneline baktığımızda, nüfusumuza oranla en fazla koruyucu aileye sahip iller arasında ilk sırada olmanın gururunu yaşıyoruz. İlimizde 2 olan koruyucu aile sayısı bugün itibariyle 70’e yükselmiştir. 70 çocuğumuz, müdürlüğümüzün takip ve rehberliğinde koruyucu aile modelinden faydalanarak sıcak, aile şefkatini yaşamaktadırlar” şeklinde sözlerine değindi

“30 HAZİRAN KORUYUCU AİLE GÜNÜ”

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Özbaş, Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çocuk bakım hizmetlerinde, koğuş sistemindeki bakım modeli sonlandırarak aile temelli ve ev tipi bakım modeline geçtiğini belirterek, “Hakkında koruma ve bakım kararı verilen çocuklarımıza yönelik sunduğumuz hizmetlerde temel önceliğimiz, çocuklarımızın kendi ailelerinin yanında bakımlarının sağlanmasıdır. Bu mümkün olamıyorsa anneanne, babaanne, hala, teyze gibi yakın akraba modeliyle kendi sosyal çevrelerinden koparılmadan bakımlarının sağlanmasıdır. Koruyucu ailenin çocuğa sağladığı aile odaklı çocuğun psikososyal gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi açısından oldukça önemlidir. Kurum bakımının çocuk üzerindeki etkilerine yönelik yapılan çalışmalar göstermiştir ki çocuğun gelişimi, kurumsal bakımda bazı yönlerden eksik kalmakta ve bu nedenle tüm dünyada korumaya muhtaç çocuklar için tercih edilen en güvenli ve en iyi bakım şekli koruyucu aile bakımıdır” dedi.

“DEVLETİMİZ İN TÜM İMKANLARIYLA SİZLERİN YANINDAYIZ”

Çocukların eğitim, kurs, servis ücretlerine kadar her şeyin karşılandığına değinen Özbaş, “Şu an Edirne ilinde 70 çocuğumuz, koruyucu ailelerde bakılmaktadır. Arzu ediyoruz ki bütün çocuklarımız koruyucu ailelerde olsun. Koruyucu aile yapısını güçlendirmek için her türlü katkıyı bizler sunuyoruz. Devlet olarak da koruyucu ailelerimize ciddi anlamda destek oluyoruz. Maddi boyutunun yanında bu işin manevi boyutu da var. Aile ortamında yetişen çocuklarımız sosyal hayata uyum sağlamakta, iş hayatında, evlilik hayatını sürdürmekte çok daha başarılı olmaktadırlar. Umutsuzluğun yerine umut, yalnızlığın yerini güven duygusu, gözyaşının yerini tebessüm almaktadır. Koruyucu aile olmak isteyenlere şunu söylemek isterim ki çıkacağınız yolda asla yalnız değilsiniz. Devletimizin bütün imkanlarıyla bizler sizlerin yanındayız. Çocuklarımızın eğitim masraflarından bakım masraflarına kurs ücretlerinden servis ücretlerine kadar her şey karşılanmaktadır. Ayrıca koruyucu ailelerden sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın talepleri olursa sosyal güvenlik primleri de kurumumuzca ödenmektedir” dedi.

“NÜFUSUNA GÖRE KORUYUCU AİLEYE EN FAZLA SAHİP OLAN İL EDİRNE”

Belli şartlara sahip her Türk Vatandaşının koruyucu aile olabileceğini, şu anda 70 koruyucu aile ile nüfus bakımından en fazla koruyucu aileye sahip şehrin Edirne olduğunu kaydeden Özbaş, “25-65  yaş arasındaki Türkiye’de ikamet eden en az ilkokul mezunu sabıkası ve bulaşıcı hastalığı olmayan düzenli bir geliri olan sofrasına fazladan bir tabak koyabilecek evini açabilecek her Türk vatandaşı aslında koruyucu aile olmak için il müdürlüğümüze başvurabilir. İlimizde 2 olan koruyucu aile sayısı bugün itibariyle 70’e yükselmiştir. 70 çocuğumuz, müdürlüğümüzün takip ve rehberliğinde koruyucu aile modelinden faydalanarak sıcak, aile şefkatini yaşamaktadırlar. Türkiye geneline baktığımızda, nüfusumuza oranla en fazla koruyucu aileye sahip iller arasında ilk sırada olmanın gururunu yaşıyoruz. Çocuklarımıza yönelik hizmetlerin sürdürülmesinde ve koruyucu ailenin yaygınlaştırılmasında tüm kamu kurum ve kuruluşları sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışmaktayız” dedi.

“BİR FİDANDA SİZ YETİŞTİRİN”

Koruyucu aileler adına konuşan koruyucu aile Fatma Turan da koruyu aile olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, “Sevgi ister, merhamet ister, cesaret ister her şeyden önce merhamet dolu kalp ister. Geleceğimiz çocukların aile ortamında yetişmesi gerekiyor. Bir elinden devletin tuttuğu çocukların bir elinden siz tutun. Bir çocuğa yuva, sevgi, şefkat verin. Bir fidanda siz yetiştirin. Onlar sevgi, ilgi ve en çok sabrınıza muhtaç. Desteklerini ilgilerini esirgemeyen kurum personellerine ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.