DOLAR 32,3298 0.24%
EURO 35,0781 -0.15%
ALTIN 2.299,360,97
BIST 8.991,822,10%
BITCOIN 22896801,31%
Edirne
22°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kosova’dan teşekkür plaketi

Kosova’dan teşekkür plaketi

ABONE OL
20 Şubat 2020 10:06
Kosova’dan teşekkür plaketi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kosova Yerel Yönetim Bakanı Emili Rexhepi, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na, Kosova Cumhuriyeti’nin kurulduğu ilk günden bu yana üniversitenin bölgede hayata geçirdiği hizmetlerinden ötürü teşekkür plaketi takdim etti.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile birlikte Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Özel Kalem Öğr. Gör. Kıvanç Ada’dan oluşan heyet, bir dizi temasta bulunmak üzere Kosova’ya gitti.

Kosova Prizren’de, Kosovalı Trakya Üniversitesi mezunları ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na, Kosova Yerel Yönetim Bakanı Emili Rexhepi tarafından, üniversitenin bölgede hayata geçirdiği çalışmalar ve verdiği hizmetler nedeniyle bir teşekkür plaketi takdim edildi. Törene, Türkiye Prizren Başkonsolosu Serdar Özaydın, Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Fikrim Damka, Kosova Demokratik Türk Partisi Prizren Şube Başkanı Levent Buş, Kosova Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Erol Kala katılırken, Trakya Üniversitesi’nden mezun olan Kosovalı öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi.

Plaket takdimi sırasında konuşan Kosova Yerel Yönetim Bakanı Emili Rexhepi, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölgedeki en etkili temsilcileri arasında yer alan Trakya Üniversitesi’nin Kosova’ya çok önemli hizmetler yaptığını ifade ederek, “Edirne, Kosova’ya en yakın Türk toprağı, Trakya Üniversitesi ise bölgenin en önemli üniversitesi olarak bugüne kadar her zaman Kosova halkının yanında oldu. Bu desteği, bugüne kadar eğitimden sağlığa her alanda yoğun bir şekilde hissettik ve bundan güç aldık, almaya da devam ediyoruz”dedi.

Trakya Üniversitesi’nin, her anlamda gönül coğrafyamız Balkanların yanında olduğunu ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Öncelikle dost ve kardeş ülke Kosova’nın Bağımsızlık Günü’nü Türkiye Cumhuriyeti ve Trakya Üniversitesi adına kutluyorum.Şu anda Kosova’dan yaklaşık 500 öğrenci, üniversitemizde, farklı bölümlerde eğitim görüyor. Biz Kosova’dan gelen evlatlarımızı kendi evlatlarımızdan ayırmıyor, eğitimden sağlığa, burs olanaklarından çeşitli kültürel etkinliklere kadar her türlü imkânımızı onlar için seferber ediyoruz. Bugüne kadar üniversitemizden mezun olan 337 Kosovalı öğrencimiz ise bugün kendi ülkelerinde, çok önemli pozisyonlarda görev yapıyor”dedi.

Haber Merkezi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.