DOLAR 32,3413 -0.06%
EURO 34,8479 0.14%
ALTIN 2.385,55-0,45
BIST 10.258,790,49%
BITCOIN 19936324,19%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Kurt, “Dolandırıcıların sermayesi dili”

Kurt, “Dolandırıcıların sermayesi dili”

ABONE OL
2 Ağustos 2019 09:53
Kurt, “Dolandırıcıların sermayesi dili”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Medrese Ali Bey Mahallesi’nde düzenlenen huzur toplantısında dolandırıcıların kullandığı yöntemlere değinerek, dolandırıcıların sermayesinin dili olduğunu vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri Medrese Ali Bey Mahallesi’nde huzur toplantısı düzenledi.

Medrese Ali Bey Mahalesi’ndeki bir kırathanede gerçekleştirilen toplantıya İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, Medrese Ali Bey Mahallesi Muhtarı Nesrin Çağlar ve vatandaşlar katıldı.

“DEVLET SORUNLARINIZI ÇÖZELİM, SİZ HUZURLU OLUN DİYE BİZE PARA ÖDÜYOR”

Vatandaşların fikirlerinin sorunlarınızı çözmek için önemli olduğunu belirten Emniyet Müdürü Kurt, “Devlet bizi bunun için buraya gönderdi. Devlette bana diyor ki “Edirne Halkı’nın huzuru güveni için çalış” diyor. Bu bizim görevimiz, biz bunun için para alıyoruz. Bunun da hakkını vermemiz gerekiyor. Siz ne kadar huzurlu olursanız biz o kadar görevimizi yapmış olacağız. Bundan dolayı da sizlerle daha çok birlikte olmak istiyoruz. Dertlerinizi çözmek istiyoruz. Muhtarımda sağ olsun mahalle toplantısı istemişti bana geldi. Komşularımızdan, çocuklarımızdan da bunları duyun dedikleri için böyle bir toplantı yapma gereği duyduk. Bundan sonra da biz bir araya gelip sizlerle görüşmek isteriz. Sadece bu toplantı burada kalmasın. Emniyete gelin, karakola uğrayın. Mahallenizden geçen polis ekiplerimiz varsa bi çağırın beraber oturun” dedi.

“BEKÇİLERİN DÜDÜKLERİ MAHALLEDE HEP ÖTECEK”

Mahallelinin bekçiler gece dolaşırken düdük öttürmesinden rahatsız olmadıklarını aksine öttürmesini istediklerine değinerek Kurt, “Bekçilerimizin özel olarak düdüklerini öttürmelerini istiyoruz. Kuruluş amacı o. Sayın Cumhurbaşkanımız da, İçişleri Bakanlığı ile bunun üzerinde durdular. Yeni bir proje bu. O yüzden bekçilik teşkilatı yeniden canlandırılıyor. O yüzden eski bekçilik anlayışı ile geçerken düdük çalsın diyor. Kötü kişileri, kem gözleri korkutacak, iyi insanlara huzur verecek. Devlet burada, bekçi burada, polis burada. Onun için düdüğü çaldırmamız gerekiyor” dedi.

DOLANDIRICILARIN YÖNTEMLERİNİ ANLATTI

Emniyet Müdürü Kurt, dolandırcıların yeni yöntemleri ile ilgili de mahalle sakinlerine uyarıda bulunarak, “Senin adın FETÖ Terör örgütüne karışmış, ‘senin hesabını ele geçirilmiş’ deyip sizden para istiyorlar. Lütfen bunlara inanmayın. Devletin parası da imkanı, gücü de var. Biz operasyon yapacaksak devlet bize parayı da veriyor, imkan da veriyor. Böyle bir şeye inanmayın. Diğer dolandırıcılık olayları var. Bankacılık üzerinden ‘sen ev kredisi çektin mi?’ diyorlar, ‘sigortan, kredi kartı borcun var mı?’ diyor. Sizin ağzınızdan bilgi alıyor. ‘Size fazla para ödemişiz onu geri ödeyeceğiz’ diyor. ‘Önce sen bin lira para yatır sonra ben sana ödeyeceğim’ diyor. Buna inanıp dolandırıcılara para kaptıranlar var. Daha ileri gidip ‘biz teröristleri yakalayacağız’ deyip evdeki kefen parasından isteyip, al onu çöp kutusu kenarına bırak diyor” dedi.

“DOLANDIRICILARIN SERMAYESİ DİLİ”

Geçtiğimiz günlerde kendini Edirne Valiliği Özel Kalem Müdürü olarak tanıtıp, huzurevi yaptırılacağı bahanesiyle para isteyerek dolandırıcılık yapan zanlının Kocaali’nde Edirne Polisi tarafından yakalandığını belirten Kurt, “Sayın Valimizin adını kullanmış. Özel kalem müdürüyüm ben diyor bir de trip yapıyor. İnternetten baktığınızda özel kalem kim belli. Adam rasgele numara çeviriyor ya da, bilgilerinizi öğrenmiş arıyor. Hastane yaptıracağız, yer yaptıracağız diyerek özel kalem olduğunu söyleyip Vali Bey’e bağlıyor gibi ikna ediyor. Bu kişi Edirne polisi tarafından Kocaeli’nde yakalandı. Mahkeme tarafından da tutuklandı. Bunlara inanmayın lütfen. Hiç bir kurum gelip yardım istenmez. Bunlara inanmayın, bana kimse kül yutturamaz demeyin, koskoca profesörler inanıyor, bunların sermayesi dili” dedi.

“SORUN YAŞAMADIĞIMIZ BİR MAHALLE”

Medre Ali Bey Mahallesi’nin Edirne’nin köklü mahallelerinden birisi olduğuna değinen Kurt, “Bizim hiç bir sorun yaşamadığımız, arkadaşlarımızın çok rahat görev yaptığı, genelde mahalleden çok destek gördüğümüz yer. Çevrenize duyarlısınız, Edirne’nin en huzurlu, sakin mahallelerinden birisiniz” dedi.

“BU TOPLANTI EN KALABALIK TOPLANTI OLDU”

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik de, “Sayın emniyet müdürümüz kendisi toplum destekli sizlerle buluşma anlamında kendilerinin projesi olduğunu, polis karakollarının, emniyet müdürlüklerinin, sizlerle rahatça konuşup, sıkıntı sorunlarını hatta sohbet bile edeceğiniz çay ikram edebilecek yerler olduğunu söyledi. Kendileri şehrimizde yaşanabilir kent anlamında kendileri her türlü önlemi almışlar. Bende Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın selamlarını iletiyorum. Onu temsilen başkan vekili olarak ben katıldım. En güzel tarafı belediye, emniyet müdürlüğü olarak değil de en büyük sıkıntılarımızdan biri gece emniyetinde bazı yerlerin ışıklandırılmaması ile ilgili Sabuni Mahallesi’nde bunlar dile getirilmişti. Bu toplantı gerçekten bundan önceki yapılmış olan toplantıların en büyüğü, en kalabalık olanı. Edirnemizin göz bebeği olan mahallelerimizin tek bayan muhtarı Nesrin Hanım’ı kutluyorum” dedi.

“BU KALABALIKTAN ÇOK MUTLU OLDUM”

Medrese Ali Bey Mahalle Muhtarı Nesrin Çağlar ise “Ben böyle kalabalığı görünce çok duydulandım. Beni böyle çok mutlu ettiniz sizi böyle kalabalık görünce. Teşekkür ediyorum. Ben onlar için gecemi gündüzüme katıyorum, elimden geldiğince fazlasını yapıyorum. Bütün kurum müdürlerini de arıyorum. Herkeste sağ olsun bu yoğunluğunuzda zamanı ayırdınız. Ben çok mutluyum” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.