DOLAR 32,5626 0.03%
EURO 34,8957 0.04%
ALTIN 2.429,880,00
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2095602-3,31%
Edirne
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kutlu, adaylığını açıkladı

Kutlu, adaylığını açıkladı

ABONE OL
14 Şubat 2022 12:23
Kutlu, adaylığını açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Servis İşletmecileri Esnaf Odası’nın 27 Şubat 2022 tarihinde gerçekleşecek Genel Kurulu’na 17 yıldır servis işletmeciliği yapan Sencer Kutlu bir kafede düzenlediği basın açıklaması ile adaylığını açıkladı.

10 sene kooperatif başkanlığında bulunan Kutlu, pandemi sürecinde öğrenci taşımacılığı yapan servisçilerin 16 ay kontak kapatarak sıkıntılı günler geçirdiğini söyledi.

Pandemi sonrası bu süreçte yakıt zamlarından dolayı da servisçilerin kötü bir dönem yaşadığını aktaran Sencer Kutlu, yaşanılan mağduriyette haklarının savunulmadığını söyledi.

Genç ve dinamik ekiple hazır olduklarını söyleyen Kutlu, 264 üyenin gelip oy kullanmasını istediğini, kazanan kim olursa olsun koltuk için değil servisçi esnafını bir arada toplamak sorunları çözmek için başkanlığa gelmesini istediğini ifade etti.

“PANDEMİ VE YAKIT ZAMLARI SERVİSÇİ ESNAFINI ÇOK ZOR DURUMA DÜŞÜRDÜ”

Esnafının zor günler geçirdiğini ve hak aramak, birlik beraberlik için başkanlığa aday olduğunu dile getiren Edirne Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkan adayı Kutlu, “27 Şubat 2022 tarihinde Esnaf Kefalet Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek olan Edirne Servis İşletmecileri Esnaf Odası’na ben ve ekibim adayız. Bir fiil 10 sene kooperatif başkanlığı yaptım. Bu dönemde de bir sene odada yöneticilik yaptım. 2020-2021 yıllarında tüm Dünya ve Türkiye’de pandemi süreci oldu. Bu pandemi sürecinde 16 ay kadar öğrenci çeken servisçi arkadaşlarımızın kontakları kapalı kaldı. Bununla ilgilide çok fazla bir destek alamadık. Hakkımızı savunan çok fazla yetkililer olmadı. Biraz tabi üzgünüz. Baktığımızda arkadaşlarımın mağduriyetleri kooperatif başkanı olduğumuz dönemde söylediler, biz de ilettik ama yanımızda olanlardan bir şey göremedik. Yakıt zamlarından dolayı kötü bir dönem geçiriyoruz. Rekabet yapan servisçi esnaf arkadaşlarımız var. Bunlarla bir arada olmak için mücadele vereceğiz. Genç ve dinamik ekibimizle daha fazla bir şeyler yapacağımıza inanıyoruz. Bu yıldaki yapılacak olan seçimde hak aramak için talibiz. Genç ve dinamik ekibimizle hizmet vermek için hazırız. Diğer aday arkadaşımıza da başarılar diliyoruz. Hizmet için geleceğiz. Tüm oda kayıtlı 264 üyemiz seçime katılıp oyunu kullanmasını rica ediyoruz. Önemlidir. Duyarsız kalmayalım” dedi.

“KİMSE KOLTUK İÇİN GELMESİN”

Maliyetlerin çok yükseldiğini ve içinden çıkamadıklarını vurgulayan Sencer Kutlu “2005 yılından beri servis işletmeciliği yapıyorum. 2012 yılında kooperatif başkanı oldum. Bu sene Ağustos Ayı’nda da aday olmadım kooperatifimizde adaylıktan çekildim. 10 sene yaptığım için aday olmadım. Bir fiil kendim devamlı direksiyondaydım, hiç şoför tutmadım. Personel, öğrenci servisi yapıyoruz. Herkesi seviyoruz. Sonuçta seçimin kazanmak önemli değil, bizde alsak seçimi diğer arkadaşta olsa bir araya toplanılması lazım. Bu rekabet döneminde buna ihtiyaç var. Maliyetler çok yüksek bunu kimse görmüyor, biz bu işlerin içinden çıkamıyoruz. Kimse sadece koltuk için gelmesin. Bir araya toplamak, birlikte olmak için gelelim. Bu ekmeği hepimiz yiyeceğiz” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.