DOLAR 32,3230 -0.5%
EURO 34,8204 -0.17%
ALTIN 2.409,28-0,52
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1854368-4,99%
Edirne
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kütükte mantar yetişmeye başladı

Kütükte mantar yetişmeye başladı

ABONE OL
14 Nisan 2021 18:18
Kütükte mantar yetişmeye başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin Meriç İlçesi’nde Alternatif Ürünler Projesi kapsamında vatandaşlara ek gelir sağlanması amacıyla Kütük (İstiridye) mantar yetiştirilmeye başlandı.

Meriç Kaymakam İlyas Öztürk’ün koordinesinde hayata geçirilen Alternatif Ürünler Projesi kapsamında Kadıdondurma köyünde mantar yetiştirmek isteyen bir üreticiye muhtarlığa ait bina tahsis edilerek 200 adette kavak kütüğü temin edildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdar Çoban’ın hazırladığı proje kapsamında Orman İşletme Müdürü İhsan Ceylan ile Meriç Orman İşletme Şefi Cihan Genç’in destekleriyle hayata geçen “Kütükte Mantar Yetiştiriciliği” projesi ile köylüler ek gelir sağlama fırsata elde edecek.

Kaymakam İlyas Öztürk, yaptığı açıklamada, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Orman İşletme Şefliği ile projeyi ele alıp gerekli istişarelerde bulunduktan sonra projenin hayata geçmesi için yer temini yapılıp genç üreticimize gerekli olan malzemeleri sağladıklarını belirterek, “Ülkemizde de üretimi büyük bir hızla artan kütük mantarı iş gücü ve üretim maliyetlerinin düşük olması sebebiyle doğal ortamda katkı maddesi kullanılmadan kolaylıkla üretilebilmektedir. Son dönemlerde oldukça popüler hale gelmiş olan kütük mantarı, sunduğu sağlık olanakları sebebiyle çok fazla tercih ediliyor. Kütük mantarı sağlığımıza oldukça yararlı olan mantar çeşididir. Birçok element ve vitamin yönünden zengin olan mantar uzman hekimlerin söylediği üzere kanser, beyin, şeker, kalp, damar hastalıkları ve aneminin düşmanıdır” dedi.

Kaymakam Öztürk, bu tip projeler için İlçemizde yaşayan üreticilerimize her zaman destek vereceklerini belirterek, projeye destek veren Orman İşletme Müdürü İhsan Ceylan’a, projeyi hazırlayan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdar Çoban ile İlçe Orman İşletme Şefi Cihan Genç’e teşekkür etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.