DOLAR 32,5146 -0.1%
EURO 34,9638 0.33%
ALTIN 2.434,420,48
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2084174-1,14%
Edirne
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Lavanta kokulu maraton

Lavanta kokulu maraton

ABONE OL
13 Kasım 2021 22:06
Lavanta kokulu maraton
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Başkanı Önder Akdağ, Uluslararası Sınırsız 6.Dostluk Yarı Maratonu’na kayıtlı bin 200 sporcu bulunduğunu, açık hava müzesi Edirne’de sporcuların lavanta kokusu eşliğinde koşacaklarını belirtti. Başkan Akdağ, maratonda Edirne Kırmızısını kullandıklarına da dikkat çekti.

“MARATONDA KOŞACAK OLAN KAYITLI BİN 200 SPORCU VAR”

TUYUB Başkanı Önder Akdağ, Lavanta Festivali alanında basın toplantısı düzenlendi.

Maratona hazır olduklarını kaydeden TUYUB Başkanı Önder Akdağ, “Bugün Uluslararası Sınırsız 6.Dostluk Yarı Maratonu’nun kayıt olacak sporcular için son gün. Bu yıl şu an kayıtlı gözüken bin 200 sporcu var. Büyük bir coşkuyla Uluslararası Sınırsız 6.Dostluk Yarı Maratonu’nu gerçekleştireceğiz. Tabi şimdi Edirne sadece bir maratondan ibaret değil. Burası medeniyetin beşiği olan Osmanlı’ya başkentlik yapmış, festivalleriyle şehrin tarihi eserleriyle yaşanması gereken bir şehir. Biz Edirne olarak Uluslararası Sınırsız 6.Dostluk Yarı Maratonu ekibi olarak, bütün sporcuları şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız ve hazırız. Herkesin çok coşkulu olduğunu biliyoruz. Uzun zamandır antrenman yaptılar, ter döktüler, ama döktükleri terin emeklerinin karşılığını bu muazzam organizasyonda ve müthiş bir parkurda açık hava müzesi parkurunda koşarak yaşayacaklar. Döktükleri her terin karşılığını alacaklar” dedi.

“SPORCULAR LAVANTA KOKUSUYLA KOŞACAK”

Maratonun güzergahında Lavanta tarlasının olduğunu ve sporcuların lavanta kokusunu alarak koşacaklarını kaydeden Akdağ, “Ben bu organizasyon için 3 defa ertelemeye rağmen bizleri yalnız bırakmayan, kayıtlarını iptal etmeyen bütün sporculara teşekkür ediyorum. Edirne festivaller şehri demiştim. Bugünde Lavanta Festivali etkinlik alanındayız. Bu muazzam coşkuya, parkurumuz üzerinde olan bu tarladan geçerken buram buram bu koku içerisinde sporcularda festival coşkusunu yaşayacaklar. Edirne hazır biz bu coşkuya hazırız”dedi.

“MARATONDA EDİRNE TEMASI KULLANDIK”

Dostluk maratonunda Edirne Kırmızısı rengine dikkat çektiklerininde altını çizen Başkan Önder Akdağ “Bu yıl üzerimde giymiş olduğum tişört maratonun tişörtü. Edirne kırmızısıyla boyanmış bir tişört. Çantalarımız Edirne Kırmızısı, madalyalarımızın kurdeleleri Edirne kırmızısı. Bu yıl maratonda Edirne teması kullandık, doğal olarak Edirne kırmızısıyla biz daha güzel olacağız, organizasyon daha güzel olacak” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.