DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2047134-1,52%
Edirne
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

LÖSEV, LÖSANTE Hastanesi’ne tam ruhsat istiyor   

LÖSEV, LÖSANTE Hastanesi’ne tam ruhsat istiyor   

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) Edirne İl Temsilcisi Ceylan Toker, LÖSANTE Hastanesi'ne tam ruhsat verilene kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirtti. Toker ayrıca, vakfa yapılan istismarcı yakıştırmasının tüm tedavi gören çocuklar, gönüllüler ve bağışçıları üzdüğünü vurguladı.

ABONE OL
23 Mart 2024 14:30
LÖSEV, LÖSANTE Hastanesi’ne tam ruhsat istiyor   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) Edirne İl Temsilcisi Ceylan Toker, LÖSANTE Hastanesi’ne tam ruhsat verilene kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirtti. Toker ayrıca, vakfa yapılan istismarcı yakıştırmasının tüm tedavi gören çocuklar, gönüllüler ve bağışçıları üzdüğünü vurguladı.

LÖSEV Edirne İl Temsilciliği, Saraçlar Caddesi’nde basın açıklaması düzenledi. LÖSEV Edirne İl Temsilcisi Ceylan Toker, LÖSANTE Hastanesi’ne tam ruhsat verilene kadar pes etmeyeceklerini belirtti. LÖSANTE Hastanesi’ne 7 yıldır kadro ve ruhsat verilmediğini dile getiren Toker, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kendi hastanelerine sağladığı olanakları, LÖSANTE Hastanesi’ne neden sunmadığını eleştirdi.

“LÖSEV’E İSTİSMARCI YAKIŞTIRMASI HERKESİ ÜZMÜŞTÜR”

Temsilciliğini yaptığı LÖSEV kuruluşuna istismarcı yakıştırmasına karşı çıkan Ceylan Toker, “Halkın bağışlarıyla varlığını sürdüren, 7 milyon gönüllüsüyle Türkiye’deki en güvenilir sivil toplum kuruluşu olan LÖSEV’e istismarcı yakıştırması yapmak hangi vicdana sığar? Bu sadece lösemi ve kanser tedavisi gören evlatlarımızın anne ve babaları olarak bizleri değil, LÖSEV’e inanan ve güvenen binlerce gönüllü ve bağışçısını da üzmüştür. Sağlık Bakanlığı’nın mevzuatında da açıkça belirtildiği üzere Lösemi ve Kanser multidisipliner hastalıklardır. Yani her branştan, her daldan uzman doktorun ortak tedavisi şarttır” diye konuştu.

“SAĞLIK BAKANI KENDİ HASTENLERİNE BİNLERCE YATAK VE DOKTOR KADROSU VAR, LÖSANTE’YE DOKTOR VE YATAK YOK”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kendi hastanelerine kadrolar açarken, LÖSANTE Hastanesi’ne ise bu olanaklarının sunulmamasına tepki gösteren Toker, “Biz lösemi ve kanser ile mücadele eden aileler olarak yine soruyoruz ve tam ruhsatımızı alana kadar da sormaya devam edeceğiz. Sağlık Bakanı İstanbul ve Ankara’da kendine ait tüm özel hastanelerine ruhsat almıştır. Özel hastaneler açıp dev gibi inşaatlara başlamıştır. Ama LÖSANTE’ye yatak yok. LÖSANTE’ye doktor kadrosu yok. Kendi özel hastanelerine binlerce yatak ve doktor kadrosunu nereden bulduğunu merak ediyoruz” dedi.

“LÖSEV’İN 400 YATAKLI LÖSANTE HASTANESİ’NE NEDEN 7 YILDIR RUHSAT VERİLMİYOR”

Sağlık Başkanı’nın ruhsat ve olanak konusunda tüm hastanelere eşit davranması gerektiğini savunan Toker, “Mucizeler yaratarak, tek kuruş almadan yüzde 94 tedavi başarısına ulaşmış ve Lösemi ve kanser tedavisi gören çocuk hastalarına her şey dahil tamamen parasız hizmet sunan, hayat veren ve bütün dünya tarafından takdir edilen LÖSEV’e ve LÖSEV’in 400 yataklı LÖSANTE Hastanesi’ne neden 7 yıldır tam ruhsat verilmiyor? Sağlık Bakanı sadece kendi hastanelerini değil herkesi eşit düşünmelidir. LÖSEV Aileleri olarak bugüne kadar sabırla bekledik. Bizim yüreğimiz yanıyor, çocuklarımız ölüyor. Bu çocuklar sizin de çocuğunuz Olabilirdi. Türk Halkının bağışları ile tuğla tuğla inşa edilen LÖSANTE Hastanemize artık engel olmayın. Tüm çocuklarımız iyileşsin, çocuklarımız lösemi ve kanserden ölmesin. LÖSANTE bizimdir, hepimizin hastanesidir. LÖSANTE’mize tam ruhsat verilene kadar sahip çıkacağız, susmayacağız ve pes etmeyeceğiz” diye konuştu.

“SAĞLIK BAKANI LÖSEV İÇİN NE DEMİŞTİ?”

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Koca LÖSEV kuruluşu için istismarcı kelimesini kullandığı ifadeler şu şekilde “Lösemi hastaları için, lösemi hastalarına özel hastaneyi kullanmak üzere ne kadar yatak istiyorlarsa ne kadar lösemi hastalarına özel hematolog ve benzeri istiyorlarsa sonuna kadar, yoğun bakım dahi açığız. Ama lösemi hastalının yanında kadın doğum doktoru, yatağı, ortopedi vb. branşları lösemi hastalarını istismar ederek istememeliler. Öbürüne sonuna kadar varız ama lösemi diye gösterip diğer alanlarla ilgili hastane istemek istismardır. Sizi de istismar etmesinler. Bak buradan herkese duyurarak söylüyorum, lösemi yatağı için sonuna kadar, lösemi hastaları için Hematoloji vb. Hekim istihdamında sonuna kadar ama kadın doğum gibi ortopedi gibi beyin cerrahisi gibi branşlarla lösemi hastalarımızı istismar ederek onun kapısını parayla hizmet ettiklerinin önünü açmasınlar” şeklinde açıklamada bulunmuştu

Haber Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.