DOLAR 32,5202 0.09%
EURO 34,9400 -0.22%
ALTIN 2.437,770,08
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20932630,05%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mahalleli belediye önünde isyan etti!

Mahalleli belediye önünde isyan etti!

ABONE OL
4 Temmuz 2022 12:28
Mahalleli belediye önünde isyan etti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocasinan Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar uzun süre boyunca devam eden sokak çalışmalarından dolayı mağdur olduklarını söyledi.

Mahalledeki çalışmaların bir türlü bitmediğini, bitirilemediğini söyleyen vatandaşlar, “Biz bittik, sabrımız bitti, sokaklardaki toz, çalışma, çamur, engebe bitmedi. Sokaklarımızdaki toz gerek iş yerlerini, gerek evlerimizi, gerek okul ve sağlık alanlarımızı da tehdit ediyor” dedi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Edirne Belediyesinin önünde toplanarak yaşadıkları sorunları basın açıklamasıyla dillendiren vatandaşlar, yıllardır süren kazı çalışmalarının ve yol çalışmalarının artık sonlandırılması gerektiğini söyledi.

Kocasinan Mahallesi sakinleri adına basın açıklamasını okuyan Süleyman Ekiz, Edirne’nin, Avrupa açılan bir kapı olmasından dolayı daha da kıymetli olduğunu belirterek, “Sokaklar bir medeniyet göstergesidir. Özellikle kentlerin. Bir kentin sokaklarında çamur, caddelerinde toz, kaldırımlarında çukur, parklarında seyyar satıcılar bitmiyorsa, hatta standartlara uygun kaldırımları yoksa kentlilikten bahsetmek abes olur. Hele hele bu kent Edirne ise” diye konuştu.

“SABRIMIZ TAŞTI, SAĞLIĞIMIZI YİTİRMEDEN BU İŞİ BİTİRİN”

Bu kentin ve insanının, çok daha rahat ve müreffeh bir yaşamı hak ettiğini söyleyen, Ekiz, “Gelişmiş ülkelerde sokak standartlarına uygun olmayınca belediyeler yüklü tazminatlar ödemek zorunda kalıyorlar. Bizlerden sürekli sabretmemiz isteniyor. Bizim sabrımız taştı, şimdi top sizde. Bu iş bir an önce bitmelidir. Artık yeter diyoruz. Lütfen artık sesimizi duyun ve bu işi bir an evvel sağlığımız gitmeden bitirin” dedi.

Yedi-sekiz yıldan beri Kocasinan Mahallesi’nde oturduğunu ve şehir için her türlü fedakarlığa herkesin seve seve katlanacağını vurgulayan Ekiz, şunları söyledi;

“HER YAĞMURDA EVLERİMİZİN ÖNÜ GÖL OLUYOR”

“Birkaç yıldır süren sokak çalışmaları bizleri yıldırdı, bıktırdı, kızdırdı. Bu böyle olmazmış gibi bir şekilde kimse bir açıklamada da bulunma ihtiyacı hissetmemektedir. Ayrıca bir de muhatap yetkili bulunamayınca hepimiz daha da üzüldük. Sokaklar çukurlarla dolu, çöplerin dağınıklığı, toz toprak, yağmur yağdığında da çamur. Her yağmurda evimizin önü adeta göl oluyor. Hatta geçen yıl bu kentte bir genç suda elektrik akımına kapılarak can verdi. Yağmur yağdığında insanların yağmurun kentteki olumsuz etkilerini görebilecekleri en güzel yer tren garının önüdür. Yağmurlu bir günde trenin geliş saatinde bir zahmet oralarda bulunun ve kentimize gelenlerin yaşadıklarını yaşayıp gözlemleyin. Margi otel ve cumartesi pazarının oralarda kaldırımlarda yürüyemezsiniz. Kaldırımların ortasında direkler, ağaçlar, sağda solda başıboş hayvanlar sokaklarda olumsuz etkiyi arttırmaktadır.

“TOZU, PİSLİĞİ MAHALLEMİZDEKİ HER YAŞTAN, HER MESLEKTEN İNSAN SOLUYOR”

Kocasinan mahallemizde ise sokaklardaki toz, çalışma, çamur, engebe bitmedi. Kocasinan mahallesi sahipsiz değildir. Sokak çalışmaları artık bitmelidir. Çöplerin tasnif edilmiş olarak alınması gerekir. Sokaklarımızdaki çukurlar tüm araçları, tahrip ettiği gibi birçok insanın yürümesine de engel teşkil etmektedir. Sokaklarımızdaki tozu esnaf, çoluk, çocuk, memur, emekli, çalışan, astım ve soluma zorluğu çeken insanlar, hatta toza karşı alerjisi olanlar, yaşlılar da olmak üzere hepimiz soluyoruz.

“COVID-19 PANDEMİSİ NEDENİYLE BUNALAN YAŞLILARIMIZ, BU SEFERDE YOLLARIN BOZUKLUĞUNDAN DOLAYI EVLERİNİN ÖNLERİNDEN ÇIKAMIYORLAR”

Kentin ana girişindeki lambalar on beş gün gibi kısa bir zamanda değiştirildi. Biz COVID-19 başından beri üç yıldır bu tozu, bu çamuru, bu pisliği çekiyoruz. Niye standartlara uygun sokaklarımız yok? Yaşlılarımız COVID-19 nedeniyle iyice bunalmışlardı. Dışarı çıkıp biraz temiz hava almak istemekteydiler ancak sokakların durumu nedeniyle evlerinin önlerinden ayrılamadılar. Ortopedik engelli olan ben bile haftada birkaç kez düşerek evimin yolunu zor doğrulturken o insanlar nasıl yürüsün? Sıkıntılı günlerden geçtiğimiz bu süreçte sıkıntılarımızın arasında bir de sokaklar olmasın istiyoruz. Sağlıklı, temiz bir gelecek için Edirneli en iyi ve en güzeli hak ediyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.