DOLAR 32,6066 0.27%
EURO 34,8023 0.37%
ALTIN 2.408,38-0,99
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21559240,12%
Edirne
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Mahallemizde ameliyat var”

“Mahallemizde ameliyat var”

ABONE OL
7 Ekim 2020 10:29
“Mahallemizde ameliyat var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de Abdurrahman Mahallesi Muhtarı Şaban Ergit, mahallesindeki su kesilmeleri şikayetlerine karşı mahalleliye çağrıda bulunarak, “Şu anda mahallemizde ameliyat var, bittiğinde bizler değil torunlarımız sevinecek” dedi.

Ayşekadın semtinin en hareketli bölgesi Abdurrahman Mahallesi’nde, mahalle sakinleri suların sık sık kesilmesinden şikayetçi. Bu şikayetlerin kendisine çok sık geldiğini söyleyen Muhtar Ergit, belediyenin ölmüş alt yapı tesisatını yenileyerek çeşmeden çamur suyu yerine yıllarca temiz su akması için alt yapı çalışmaları yaptığını, mahallelinin biraz daha sabretmesini istedi.

“BU ÇALIŞMA BİTTİĞİNDE BİZ DEĞEİL, BİZLERİN TORUNLARI SEVİNECEK”

Kendisine gelen su kesilme sorunu şikayetlerinin alt yapı çalışmaları bittiğinde sona ereceğini, çamur suyu içmemek için alt yapı çalışmalarına sabredilmesi gerektiğini dile getiren Abdurrahman Mahalle Muhtarı Şaban Ergit “Edirne’de belediye başkanı daha önce vermiş olduğu sözü yerine getirmek üzere bir alt yapı çalışmasına başladı. Bu daha önce başlanacaktı ama bazı nedenlerden bugünlere kaldı. Şu anda mahallemizde kanalizasyon çalışmaları nasıl oluyor, kanalizasyonların daha önce arızalı yerleri işaretlenerek buralara öncelik veriliyor. Arızalı yerler yeniden döşeniyor. Arızası olmayan yerler tekrar döşenecek. Çok problemli olan yerlerin borularını tabiki yeniliyorlar. Bide Edirne’nin bütün sokaklarından su boruları geçecek. Çünkü alt yapı su tesisatı ölmüş durumda. Televizyonda da gördük boruların içi nokta kadar kalmış. Devamlı suların patladığından bunun herkes bilincindedir, bu boruların ne kadar eski olduğunun. Zaman zaman suyun kesildiğine kızıyoruz ama ne yapılsın ki? Yıllarca alt yapıya önem verilmemiş. Şimdi bu belediye başkanımıza teşekkür ederiz, bu işi başlattı. Biraz zahmetli olacak, bizleri üzecek ama bizde daha sonra sevinmek üzere şimdi biraz üzülelim. Daha sonra bizler değil, bizlerin çocukları torunları sevinecek. Çünkü temiz su ile karşılaşacağız. Şu anda zaten sularımız batak akıyor. Niye? Çünkü tamirat olduğu zaman haliyle o tamir esnasında borunun içerisine pis sularda karışıyor, çeşmelerimizde böylece çamur gibi su aktığını görüyoruz. Bunlardan uzaklaşmak için muhakkak bu sıkıntıya biraz katlanalım. Mahallemizde bir ameliyat var. Bu ameliyat bittiğinde sağlığımıza kavuşacağız” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.