DOLAR 32,5912 0.34%
EURO 34,8251 0.19%
ALTIN 2.506,520,90
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20902421,53%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Maratonda el sanatları da tanıtılacak 

Maratonda el sanatları da tanıtılacak 

ABONE OL
13 Kasım 2021 18:58
Maratonda el sanatları da tanıtılacak 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yıl 6’ıncısı gerçekleştirilecek olan Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’nda dereye giren sporculara takdim edilecek plaketler, kentin el sanatlarından Edirnekari işlemelerinden yapılacak. Maratonda ayrıca Edirneli kadınların el sanatları ürünleri tanıtılacağı stantlar açılacak.

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Başkanı Önder Akdağ Kadın Emek Evi önünde, Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Serdar İyiiz ve Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük ile birlikte 6’ıncısı gerçekleştirilecek olan Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu toplantı düzenledi.

“BU ORGANİZASYON ŞEHRİMİZE BİR NEFES GETİRECEK”

Toplantıda konuşan TUYUB Başkanı Önder Akdağ, Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’nun 20 Haziran 2021 tarihinde Çevre ve Sıfır Atık teması ile gerçekleştirileceğini hatırlatarak, “İki gün boyunca sınırsız dostluk yarı maratonu festivalinde kadın emekçilerimizin stantları ve ürünleri olacak. Orada şehrimize misafir ve konuk olarak gelen bütün sporcularımıza şehrimizi tanıtmak konusunda el emeği ve sanatları konusunda hizmetlerini sunacaklar. Şimdi bilindiği üzere bu pandemi kuralları sürecinde herkes sıkıldı, bunaldı. Ama bu organizasyon şehrimize bir nefes getirecek. Geçen hafta yapılan kürek festivalinde de bunu gördük. İnsanlar bu tür organizasyonlara özlem duyuyor. Gönül isterdi ki kısıtlama günü olmayan bir günde bu işi yapmış olsaydık bu organizasyon çok daha şehrimiz açısından anlamlı hale gelseydi. Sporcular şehre bir gün önceden gelecek. Sporcu kitlerinin dağıtımını Selimiye Meydanı alnında gerçekleştireceğiz. Ertesi günde aynı şekilde maratonun startı, finişi ödül töreninde aynı etkinlik alanında gerçekleşecek” dedi.

“PLAKETLERİ KADIN EMEKÇİLERİMİZ TASARLADI”

Bu yıl ki maratonda dereceye giren yarışmacılara takdim edilecek plaketlerin kente özgü el sanatlarından Edirnekari işlemelerinden hazırlandığını dile getiren Akdağ, “Bu yıl biz bir farkındalık yapmak istedik kadın emekçilerimizle ilgili. Kadın emekçilerimizin el emekleri ile ürettikleri kağıtlardan ve bu kağıtların üzerine yapılmış Edirne’ye has, Edirne ile anılmış Edirnekari sanatıyla konuklarımıza takdim edeceğimiz plaketleri buradaki kadın emekçileri ve sanatçılarımız hazırladılar. Bu anlamda onlara emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“MARATONU EFOD FOTOĞRAFLAYACAK”

Düzenlenecek maratonda fotoğrafları EFOD sanatçılarının üstlendiğini aktaran Akdağ “Bu yıl maratonun fotoğraf çekim işi var. Her yıl farklı illerden bu tür organizasyonlara gönüllü ekipler geliyordu. Bu yıl Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği ile bir çalışma yapıyoruz. Maratonun sporcu fotoğraflarının tamamı EFOD sanatçıları tarafından çekilecek. Daha sonraki süreçte de bu fotoğraflarla bir sergi ve katalog çalışmamız var” dedi.

“ÜRETEN KADINLARIN EMEKLERİ TANITIMA ARTI BİR KATKI SAĞLIYOR”

Kentin tanıtılmasında bu tür etkinliklerde emekçi kadınların sanatlarının tanıtılmasının şehrin tanıtımına katkı sağladığının altını çizen Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük de “Kentin sivil toplum örgütleri kente dair güzel şeyler yapıyorlar. TUYUB’ta bunlardan birisi. Kentin turizmine, tanıtımına dair etkinlikler yapıyor. Bu etkinliklerde kentin üreten kadınlarının emeklerini piyasaya çıkarması tanıtıma artı bir katkı sağlıyor. Bu konuda TUYUB Derneği’ne teşekkür ederiz. Diğer derneklerimizde benzeri çalışmalar yapabilir. Biliyorsunuz genel kurullar başladı. Bu genel kurullarda üyelerinin ihtiyaçlarını sağlamak adına kadın meclisinin belediyenin sonuna kadar destek verdiği ve üretme alanlarının sağladığı kadın meclisinin ürünleri değerlendirilebilir. Bunlar güzel şeyler. Onun için üreten kadın arkadaşlarımıza da teşekkür ederiz. Bu kadın emeğine üretilenleri pazarlamada, piyasaya sunmada, kentin ve misafirlerin önüne sunmakta katkı sunan derneklere de teşekkür ederiz”dedi.

“MARATON İÇİN SANAL SERGİ YAPIP TÜM TÜRKİYE’YE DUYURMAK İSTİYORUZ”

Maraton’da çekilen fotoğraflarla sanal sergi oluşturacaklarını kaydeden Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Serdar İyiiz ise “Biz de foto maratonu çeşitli güzergahlarda üyelerimizle birlikte fotoğraflayacağız. Amacımız güzergahın geçiş noktalarında hem Edirne’mizi tanıtan fotoğraflarla birlikte çekmek hem de sporcuların aktivitelerini ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Hemen akabinde seçilen fotoğraflardan sanal fotoğraf sergisi yapıp bunu tüm Türkiye’ye duyurmak istiyoruz. Onun dışında eğer belli bir bütçeye sağlayabilirsek. Bu serginin yazılı hale gelmesi için bir katalog çalışmamız olacak. Onunla ilgili şu an görüşmelerimiz sürüyor. Buna da katkıda bulunmak için ben Önder Başkanıma Ziya, Başkanıma, kadın meclisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.