DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2066877-0,41%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mazot fiyatı üreticiyi düşündürüyor

Mazot fiyatı üreticiyi düşündürüyor

ABONE OL
31 Mayıs 2022 10:37
Mazot fiyatı üreticiyi düşündürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

25 liraya ulaşan mazot fiyatlarının 30 liraya çıkacağı söylentilerini değerlendiren Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, üreticilere ÖTV’siz ve KDV’siz mazot verilmesini talep ettiklerini belirtti.

ÖTV’siz ve KDV’siz mazot desteği sağlanması ile üreticinin diğer maliyetlerini karşılayabilecek bütçesi olduğu takdirde üretime katkı sunacağını söyleyen Edirne Ziraat Odası Başkanı Arabacı, “Biz üreticiler olarak istiyoruz ki biz bu destekten önce bunun KDV’si, ÖTV’si alınmayan ucuz mazot kullanalım. Üreticimizin cebinden o para çıkmasın. Onu farklı yatırımlarda değerlendirsin” şeklinde yetkililere seslendi.

“ÜRETİCİYE ÖTV VE KDV’SİZ MAZOT VERİLMELİ”

Arabacı “Uzun yıllardan beri üreticilere ucuz mazot verilmesi gerektiğini savunuyoruz. Bize bakanlığımız mazot desteği veriyor. Ama biz üreticiler olarak istiyoruz ki biz bu destekten önce bunun KDV’si, ÖTV’si alınmayan ucuz mazot kullanalım. Üreticimizin cebinden o para çıkmasın. Onu farklı yatırımlarda değerlendirsin. Üretime katkı sağlayacak alanlarda değerlendirsin istiyoruz. Çünkü biz bu mazot gübre desteklerini alıyoruz ama 1 yıl sonra elimize geçiyor. Fakat üretici zaten zor şartlardan, zor dönemden geçiyor. O yüzden bu dönemde bunun ne kadar önemli olduğunu, bununla ilgili acilen yapılanma oluşturulması gerektiği, tekrar bir çalışma gerektiği ön plana çıkıyor. Bugün mazot 25 liraları buldu ve 30 liralara çıkacağı söyleniyor. Biz zaten geçtiğimiz gün yaptığımız haberde girdi maliyetlerinin çok yükseldiğini, üreticilerin şu an sıkıntı yaşadığını, tedarik zincirinde sorun yaşadığını söylemiştik. O yüzden bununla ilgili çalışma gerektiğini düşünüyorum. Üreticilere ÖTV’siz KDV’siz mazot verilmesi gerektiğini düşünüyorum ki üreticilerin bir an önce buğday, tohumu, ilacıydı diğer giderlerini karşılayabilecek bütçeye sahip olsun ve elinden geldiğince üretime katkı sağlayabilsin ve maliyetleri düşürebilsin istiyoruz. Bakanlığımızdan talebimiz inşallah bununla ilgili çalışma yapıp ÖTV ve KDV’siz mazot üreticilerimize sunulur. Çünkü her üreticimizin ne kadar alan ektiği elinde ÇKS’si var. Bu ÇKS üzerinden de belli miktar mazotu KDV ve ÖTV’siz vermesini talep ediyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.