DOLAR 32,3410 0.18%
EURO 35,1993 0.02%
ALTIN 2.245,360,10
BIST 7.962,343,14%
BITCOIN 2117437-4,15%
Edirne
11°

KAPALI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Mecliste sosyal medyada hakarete tepki

Mecliste sosyal medyada hakarete tepki

ABONE OL
6 Kasım 2021 17:57
Mecliste sosyal medyada hakarete tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclisi’nde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile ailesine sosyal medya üzerinden yapılan hakaret içerikli paylaşımlara tepki gösterildi. AK Partili üye Mustafa Suiçmez, “Bunlara hayvan desem hayvana hakaret olur” derken, CHP’li üye Çiğdem Gegeoğlu da bu isyanın bugün başlamadığını belirterek, “Bu isyan bundan önce il başkanımız sayın Canan Kaftancıoğlu ile başladı. Ardından sayın Demirtaş’ın eşiyle devam etti. Bugünden gördüğünüz üzere yeni doğmuş bir bebeğe dil uzatmaya kadar geldi artık bu nokta. Aynı özeninin tüm bu tarz olaylarda da gösterilmesi dileğiyle diyorum” dedi.

Edirne İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı oturumları devam ediyor. Meclis bugün Mehmet Geçmiş başkanlığında toplandı. Mecliste, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile ailesine sosyal medya üzerinden yapılan hakaret içerikli paylaşımlar konusu gündeme geldi. Konuyla ilgili gündem dışı konuşan AK Partili üye Suiçmez, “İnsan değil bunlar sayın Maliye Bakanımızın ve sayın Cumhur Başkanımızın torunuyla ilgili bazı kendini bilmez densizler, hayvan desem hayvana hakaret olur. Haysiyetsiz insanlar. Özellikle anneler bizim kutsalımızdır. O bir annedir. Bunu siyasi görüşü, kimin kızı olduğu dili, dini, ırkı ne olursa olsun bunlar çok önemli değil. O bir anne ve masum bir yavru, ona sadece dedesinin kimliğinden, babasının kimliğinden kin kusmak bırakın bir insana, bir hayvana bile yakışmaz. Anneler bizim

kutsalımızdır.  Bunu yapan meczupları bir baba, bir dede, bu meclisin bir üyesi olarak lanetliyorum, kınıyorum. En ağır şekilde cezalandırılmalarını hukukumuzdan talep ediyorum.” şeklinde konuştu.

“BU İSYAN BUGÜN BAŞLAMADI”

Suiçmez’in ardından söz alan CHP’li üye Çiğdem Gegeoğlu ise şunları ifade etti: “Bu isyan bugün başlamadı. Bu isyan bundan önce sayın il başkanımız sayın Canan Kaftancıoğlu ile başladı. Ardından sayın Demirtaş’ın eşiyle devam etti. Bugünden gördüğünüz üzere yeni doğmuş bir bebeğe dil uzatmaya kadar geldi artık bu nokta. O yüzden buradaki çağrı ki dünden beri Türkiye’nin her tarafından bu çağrı devam ediyor. İnşallah toplum bir arada bu tarz tepkileri verenleri, kadını değersiz göstermeye çalışanları, kadına karşı bir başkasının kinini bel altı vurarak, hayvan bile diyemeyeceğiz bir zihniyet yani. Dün tutuklanmış ilgili kişi ama aynı aceleciliğin ve aynı özeninin tüm bu tarz olaylarda da gösterilmesi dileğiyle diyorum.”

Hüsnü SARIGÜL

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.