DOLAR 32,4927 -0.16%
EURO 34,9316 0.2%
ALTIN 2.439,850,70
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2063966-2,22%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meclis’ten Azerbaycan’a destek

Meclis’ten Azerbaycan’a destek

ABONE OL
2 Ekim 2020 09:41
Meclis’ten Azerbaycan’a destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’na Ermenistan’ın hain saldırılarına karşın Türkiye’nin her zaman kardeş bir devlet olduğunu vurgulamak için Azerbaycan bayrağı asıldı. Başkan Geçmiş, meclis olarak Ermenistan’ı, Azerbaycan’a yapmış olduğu hain saldırılardan dolayı kınadıklarını belirtti.

Edirne İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı oturumları başladı. Meclis dün Mehmet Geçmiş başkanlığında toplandı. Mecliste Ermenistan’ın Azerbaycan’a yapmış olduğu hain saldırılar kınandı ve meclis salonuna Azerbaycan bayrağı asıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yaparak, Azerbaycan ile Türkiye’nin iki devlet tek millet olduğunun altını çizen Başkan Geçmiş, “Ermenistan’ın, Türkiye ile kardeşlik ilişkilerinin bulunduğu Azerbaycan topraklarına yönelik her türlü saldırısını kınıyoruz. Meşru müdafaa hakkını, halkını ve toprak bütünlüğünü korumak amacıyla Azerbaycan’ın, Ermenistan’a karşı savunmasını da destekliyoruz. Türkiye ile Azerbaycan iki devlet, tek millettir bu böyle biline. Ermenistan’ın bu saldırgan işgalci tavrı, bölge barışına verdiği zarardan dolayı, İl Genel Meclisi olarak Ermenistan’ı kınıyoruz. İşgalci tavrından da vazgeçmesini talep ediyoruz. Saldırılarda hayatını kaybedenlere, Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyoruz” dedi.

Geçmiş sözlerinin sonunda Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğinin simgesi olarak, Azerbaycan bayrağının 1 hafta boyunca mecliste asılı duracağı vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.