DOLAR 32,5839 0.29%
EURO 35,0592 0.23%
ALTIN 2.456,580,85
BIST 9.815,381,01%
BITCOIN 20983610,75%
Edirne
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meriç Köprüsü’nde sevgi zinciri

Meriç Köprüsü’nde sevgi zinciri

ABONE OL
9 Mart 2022 11:16
Meriç Köprüsü’nde sevgi zinciri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de 8 Mart Dünya Kadılar Günü etkinlikleri çerçevesinde Meriç Köprüsü’nde kadınlar tarafından sevgi zinciri oluşturuldu. Kadınlar daha sonra Lozan Caddesi üzerinde kadın kooperatiflerince kurulan stantları ziyaret etti.

Edirne’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Edirne Valiliği ve Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı’nın ortak düzenlediği bir dizi etkinlikle kutlandı.

Meriç Köprüsü üzerinde buluşan Edirneli kadınlar tarihi Meriç Köprüsü’nde sevgi zinciri oluşturdu. Ardından kadınlar, tarihi köprü üzerinde bulunan seyir köşkü önünde ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun, Birlikte El Ele’ yazılı pankart açtı.

“KADIN İLK ÖĞRETMENDİR”

Burada konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp’in eşi ve Şehir Gönüllüleri Vakfı Onursal Başkanı Dr. Ayten Canalp, kadının sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir dünya hayalinde kadın ana unsur olduğu gibi, bir toplumun gelişmişliğinin ve geleceğinin de temel yapı taşı olduğunu belirterek, “Kadın, insanoğlunun doğduğu andan itibaren ilk öğretmenidir. Kadın böylesine hayata anlamlar ve değerler katmaktadır. Sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği, duyarlılığı temsil eden kadın günümüzde artık sadece evde eş, kız kardeş, anne, evlat değil aynı zamanda iş dünyasında, eğitimde, sağlıkta, sanatta, bilimde, siyasette ve sağlık gibi hayatın her alanında etkin ve etkili bir şekilde varlık göstermektedir. Bir ülkede ancak kadınıyla, erkeğiyle birlikte çalışıp, üreterek sürdürülebilir gelişmişlik seviyesine ulaşılır. Güçlü Türkiye’de sadece çalışan değil, tasarlayan ve karar mekanizmalarında etkin rol oynayan kadınlar sayesinde mümkün olacaktır. Yürekten inanıyoruz ki, kadınlarımız dün olduğu gibi, bugün, yarın ve gelecekte güçlü Türkiye için her daim hayatta var olmaya devam edecektir. Dünyada her nerede yaşanırsa yaşansın kadınların şiddetten uzak, tüm acılarının ve zorluklarının son bulduğu, aileleriyle, sevdikleriyle birlikte daha adaletli, barışçıl bir dünyada yaşaması ve burada olduğu gibi kadınlarımızın her daim el ele, omuz omuza, gönül gönüle vermesi dileğiyle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz” dedi.

“EDİRNE’Yİ TİBBİ AROMATİK BİTKİ ALANINDA DÜNYADA ÖNCÜ YAPACAĞİZ”

Tıbbi aromatik bitki çalıştayına da değinen Canalp “İl Ticaret Müdürlüğü, Aile ve Sosyal İl Müdürlüğümüz, İl Tarım Müdürlüğümüz ve Şehir Gönüllüleri Vakfımızla birlikte kadının istihdamı konusunda birçok çalışmalar yaptık. Son 2 yıl içinde 4 olan kadın kooperatif sayımız 17’ye yükseldi. Bu çalışmaları yaparken daha çok evinde oturan kadın gücünü ekonomik, sosyal anlamda aktif bir güce çevirmek istedik. Çünkü sadece ekonomik anlamda topluma katılmayıp sosyal hayata da katılmalarını istedik. Hem ülkemizin ekonomisine katılımları açısından hem de kadın istihdamının artması açısından güzel çalışmalar yapıldı. Yarın da tıbbi aromatik çalıştayı gerçekleştireceğiz. Tıbbi aromatik çalıştayı ve çalışmaları önemli çünkü, Edirne hem toprağı hem de iklimi açısından tıbbi aromatik bitkiler için çok önemli durumda. Küçük çiftçi alanlarında toprağı kadınlarımızla beraber değerlendirelim istedik. İnşallah Edirne’yi dünyada büyük bir pazarı olan tıbbi aromatik bitki alanında kadınlarımızla birlikte öncü yapacağız” diyerek konuşmasını noktaladı.

Ardından Canalp ve beraberindekiler Lozan Caddesi üzerinde kadın kooperatiflerince kurulan stantları ziyaret etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.