DOLAR 32,5716 0.08%
EURO 34,9725 0.35%
ALTIN 2.424,910,08
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2095011-3,06%
Edirne
21°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Merkezlerin açılışı Bakan Yanık yaptı

Merkezlerin açılışı Bakan Yanık yaptı

ABONE OL
12 Ağustos 2022 10:53
Merkezlerin açılışı Bakan Yanık yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık geldiği Edirne’de, önce Uzunköprü’de Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin, daha sonra ise SODAM ve Karaağaç Sosyal Yaşam Merkezi’nin açılışını yaptı.

Bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Edirne’ye gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Edirne’nin Uzunköprü İlçesi’nde yapımı tamamlanan Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışı gerçekleştirdi.

Trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Çağlanur Uçar’ın ailesi kızlarının adını yaşatmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile işbirliği içerisinde Uzunköprü’de örnek bir projeye imza attı.

Açılış törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, AK Parti Edirne Milletvekili TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Fatma Aksal, Edirne İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, Edirne İl Jandarma Komutanı Abdulkadir Seri, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, bağışçı Sergül Uçar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaş katıldı. Program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

“80 KİŞİLİK OLACAK”

Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan,” Bu bina atıldı, öyle duruyordu. Yaklaşık 17 milyonluk bütçesi olan projeyi bitirdik. 80 kişilik olacak 28 çift, 24 tek yataklı hizmet verecek. Yaklaşık 47 bin dönüm alanda, kapalı alan 3 bin 612 metrekare. Eksiğimiz kalmadı. Personel atamaları tamamlandı. Bakanımıza verdiği destekten teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde hasta alımına başlayacağız” dedi.

“YAŞLILARIMIZ BU HUZURU HİSDEDECEKTİR”

Bağışçı Sergül Uçar, “Bizler çok huzurluyuz. Eminim ki buraya gelecek yaşlılarda bu huzuru hissedecektir. Huzurlarınızda vesile olan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ülkemize hayırlı olsun” dedi.

“HAYIRLARA VESİLE OLSUN”

TBMM KEFEK Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, “Tabii ki gönlümüz ister ki bütün büyüklerimiz aileleri ile birlikte yaşasınlar. Aileleri ile birlikte yaşlansın. Torunlarıyla birlikte olsunlar ama maalesef her zaman imkanlar buna el vermiyor o imkanların olmadığı zamanlarda da böyle güzel mekanlarda İnşallah biz onları misafir ederiz. En iyi şekilde bakımlarını yapar ve bu dünyada onları en iyi şekilde ağırlarız. Çağlanur kardeşimize, ailemize, öbür dünyada da hayırlara vesile olur diyorum. Ben emeği geçenlerden Allah razı olsun diyorum. Uzunköprü hemşerilerime de çok teşekkür ediyorum” dedi.

“HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, “Anayasada vücut bulan sosyal devlet ilkesinin bir gereğini yerine getiriyoruz. Hep birlikte bu milletin medeniyetin içerisinde yaşlılarına bakıma muhtaç olan vatandaşlarına kardeşlerine her zaman yardım elini uzattığını tarih şahit olmuşuzdur. Bu bizim milletimizin bir ferasetidir bir özelliğidir. Bugün inşallah burada bunun yeni bir örneğini hep birlikte hayata geçiriyoruz. Doğru bir planlamayla düzgün bir iş ortaya çıkmış durumda. Binamız, personelimiz hazır. Yakın zamanda burada ihtisas huzur evi olarak bakıma yüksek derecede muhtaç vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak” dedi.

“ÇAĞLANUR İÇİN SEVAP KAPISI OLACAK”

Son olarak konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ağır rehabilitasyon ihtiyacı olan yaşlılarımızın bakılacağı merkez olacağını belirterek, “Bakılan yaşlılarımızın duaları Çağlanur için açık sevap kapısı olacağına inanıyorum. Allah kabul etsin. Türkiye’nin dört bir yanında tesislerimiz açılışlarını yapmaya başladım. Neredeyse gittiğimiz her ilde yeni bir tesisimizin yerini bir kuruluşumuzun açılışını yapıyoruz. Hamd olsun. Bugün de Edirne’de öyle bir açılış için sizlerle bir arada olmaktan gerçekten son derece mutluyum. Edirne’de halihazırda sadece yaşlı bakım merkezleri değil engelli vatandaşlarımıza hizmet götüren kuruluşlarımız var. İnşallah tesisimizde hizmet alacak büyüklerimize bu tesisin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Yanık ve beraberindekiler kurdele kesimi ile Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışı gerçekleştirdiler. Ardından Bakan Yanık, Çağlanur Uçar Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni gezdi.

VALİLİK VE AK PARTİ İL BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ

Bakan Yanık, Uzunköprü temaslarının ardından Edirne Valiliği’ni ziyaret ederek Vali H. Kürşat Kırbıyık ile bir araya geldi. Basına kapalı olarak yapılan toplantının ardından Bakan Yanık, partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

SODAM VE KARAAĞAÇ SOSYAL YAŞAM MERKEZİ AÇILDI

Bakan Yanık ziyaretlerinin ardından Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) ve Karaağaç Sosyal Yaşam Merkezi’nin açılışı gerçekleştirdi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.