DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20758650,93%
Edirne

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meteoroloji yarışmasına Edirne daveti

Meteoroloji yarışmasına Edirne daveti

ABONE OL
22 Ekim 2021 13:37
Meteoroloji yarışmasına Edirne daveti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce, 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü sebebi ile Türkiye çapında “İklim ve Su” teması ile başlatılan yarışmaya, Edirne Meteoroloji Müdürlüğü bütün Edirnelileri katılmaya davet etti.

23 Mart Dünya Meteoroloji Günü, her yıl Dünya Meteoroloji Örgütü Yürütme Konseyi tarafından belirlenen farklı bir tema ile kutlanmakta. 2020 yılının temasının ise “İklim ve Su” olarak belirlendiği belirtildi. Edirne Meteoroloji Müdürlüğü, 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü etkinlikleri kapsamında bu yıl Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün profesyonel ve amatör tüm fotoğrafçıların katılımına açık olan “İklim ve Su” konulu bu fotoğraf yarışmasına, tarihi eserleriyle dünyada ikinci sırada yer alan Serhad şehri Edirne’de yaşayan fotoğraf severleri davet ederken, son katılım tarihinin ise 6 Mart 2020 Cuma günü olarak belirlendiğini duyurdu ve vatandaşlarımızın düzenlenen “İklim ve Su” konulu fotoğraf yarışmasının detaylarına Meteoroloji Genel Müdürlüğünün web sayfasından (www.mgm.gov.tr) ulaşılabilecekleri konusunda bilgilendirmede bulundu.

“YARIŞMANIN ÖDÜLLERİ”

Fotoğraf yarışmasına katılan eserler, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından belirlenecek yarışma jürisi tarafından ödüllendirileceği ifade edilirken, yarışmada dereceye girenlerin ödülleri ise şöyle sıralandı; Yarışmada; 1. seçilen eser sahibine 3 bin 500 TL, 2.seçilen eser sahibine 3 bin TL, 3. seçilen eser sahibine ise 2 bin 500 TL ödül ile plaketleri 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü etkinliği kapsamında takdim edilecek. Dereceye girenlerin dışında uygun görülen eser sahipleri; teşvik için mansiyon plaketi ile ödüllendirilebilecektir. Ayrıca yarışmada dereceye giren eserler Meteoroloji Genel Müdürlüğü merkez birimi ile 15 Bölge Müdürlüğünün yazılı ve görsel tanıtım materyallerinde kullanılacak,  katılımın yapıldığı fuarlarda sergileneceği de aktarıldı.

“YARIŞMANIN KATILIM ŞARTLARI”

1.Yarışma seçici kurul dışında tüm profesyonel ve amatör katılımcılara açıktır. Yarışmaya her katılımcı en çok 3 adet fotoğraf çalışmasıyla katılabilir. 2. Yapılacak fotoğraf çalışmalarının ebatları; uzun kenarı 40 cm geçmeyecek, kısa kenarı ise 18 cm den küçük olmayacak ayrıca 300 dpi çözünürlükte olacak şekilde baskısı alınarak Meteoroloji Genel Müdürlüğüne gönderilecektir. Fotoğraflar renkli olacak, söz konusu ölçü dışında fotoğraflar ve siyah beyaz çalışmalar değerlendirmeye alınmayacaktır. 3. Eserin dereceye girmesi durumunda ise JPEG halleri CD’ye kaydedilerek posta yolu ile gönderilecektir. 4. Eserler kesinlikle orijinal olacaktır. Herhangi bir tasarım programı ile oynanmış eserler değerlendirmeye alınmayacaktır. 5. Katılımcı, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da sergilenmemiş, fotoğrafın tamamı veya bir bölümü kopya edilmemiş, yayın içerisinde yer almamış eserleriyle katılabilir. 6. Fotoğraf çalışmalarının üzerinde katılımcının ismi ve imzası kesinlikle bulunmayacaktır. Ancak her fotoğraf çalışmasının arkasında katılımcının adı soyadı, açık adresi ve ulaşılabilecek telefonları yazılacaktır. 7. Fotoğraf, paspartu ve çerçeve yapılmadan, sertleştirilmiş ambalajlarda paketlenerek gönderilmelidir. Ücretleri yarışmacılar tarafından ödenecek olan posta ya da kargo ile gönderim sırasında doğabilecek zararlardan ve gecikmelerden Meteoroloji Genel Müdürlüğü sorumlu olmayacağı aktarıldı.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.