DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2051545-1,97%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mezunlar pilav gününde buluştu

Mezunlar pilav gününde buluştu

ABONE OL
20 Mayıs 2022 10:14
Mezunlar pilav gününde buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2 yıldır süren pandemi nedeniyle bir araya gelemeyen mezunlar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda okul bahçesinde düzenlenen pilav gününde buluştu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlayan programda sergi açılışı, geleneksel pilav ikramı ve mezuniyetinin 40 yılını dolduranlara plaket takdim edildi. Bu okuldan mezun olanların işsiz kalma durumu olmadığının altını çizen Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tolga Ünal” Günümüzün en büyük sıkıntısı işsizliktir. Fakat bu bizim okullarımızın mezunları için geçerli değildir. Bu okuldan mezun olan öğrencilerimiz işsiz kalmaz ve istedikleri alanlarda yüksek öğrenimlerine devam edebilirler” şeklinde ifadelerine yer verdi.

“BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlayan Edirne Mesleki ve Teknik Lisesi Müdürü Tolga Ünal, “Bugün Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı ve milli mücadeleyi başlattığı gündür. Atatürk Çocukları çok severdi. 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tüm dünyadaki tek çocuk bayramı olarak ilan etmişti. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk, Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkmıştır ve bugün, İtilaf Devletleri’nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı’nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk, Türk gençliğine ülkeyi emanet ederken bu bayramı da Türk gençliğine armağan etmiştir. Uzun yıllar “Gençlik ve Spor Bayramı” adıyla kutlanan bayram, Atatürk Yılı kabul ve ilan edilen 1981’de yapılan değişiklikle “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” adını almıştır. Bayramımız kutlu olsun” dedi.

“İŞSİZLİK SIKINTISI BU OKULDAN MEZUN OLANLAR İÇİN GEÇERLİ DEĞİLDİR”

Edirne Mesleki ve Teknik Lisesi’nden mezun olanların işsiz kalmayacağını ve istedikleri alanda yüksek öğrenimlerine devam edebileceğin vurgulayan Tolga Ünal, “Bugün, aynı zamanda, 1877 yılında kurulan ve eğitim öğretim hayatına başlayan okulumuzun 145. yılını kutluyoruz. Bu büyük ve güçtü aileyi bir arada görmek her yıl olduğu gibi bu yıl da çok gurur verici. 145 yıldır mezun veren okulumuz gerek Edirne gerekse Türkiye için büyük ustalar, teknisyenler, teknikerler, öğretmenler ve mühendisler yetiştirmiştir. Bundan sonra da yetiştirmeye devam edecektir. Günümüzde okulumuz 10 meslek dalında eğitim vermektedir. Bu bölümlerin hepsi Edirne’miz ve bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda kurulmuş, geçerliliği ve ihtiyacı gün geçtikçe artmaktadır. Bu okuldan mezun olan öğrencilerimiz işsiz kalmaz ve istedikleri alanlarda yüksek öğrenimlerine devam edebilirler. Aynı zamanda bu okuldan mezun olan öğrencilerimiz hem ustalık belgesi hem de işyeri açma belgesi almaktadır. Ayrıca teknisyen kadrosuyla okulumuzdan mezun olmakta ve bu belgelerle diğer lise öğrencilerine göre çok önemli bir üstünlük kurmaktadırlar. Günümüzün en büyük sıkıntısı işsizliktir. Fakat bu bizim okullarımızın mezunları için geçerli değildir. Halen işyerleri, yetişmiş eleman bulmakta zorlanmaktadır. Öğrenci sayımızı ve kalitesini arttırırsak, işsizliğin olmadığı bir Türkiye’yi meslek liseleri olarak biz inşa edeceğiz. Ailelerimizin, öğretmenlerimizin ve mezunlarımızın gurur duyacağı okulumuzu her geçen gün güçlendirmeye çalışıyoruz. Bize destek olduğunuz için hepinize teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.