DOLAR 32,3879 -0.12%
EURO 34,6198 -0.55%
ALTIN 2.389,99-1,84
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN 1957418-4,06%
Edirne
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milli Piyango’ya devlet tekeli getiren yasal değişiklikler onaylandı

Milli Piyango’ya devlet tekeli getiren yasal değişiklikler onaylandı

ABONE OL
11 Şubat 2020 15:57
Milli Piyango’ya devlet tekeli getiren yasal değişiklikler onaylandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli piyango düzenleyen özel şirketlerin lisanslarını iptalini öngören Kumar Yasası’ndaki değişiklikler Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

Valeri Simeonov’un sunduğu yasa tasarısı iktidardaki partiler tarafından desteklendi ve ikinci tur oylamada tartışma yapılmaksızın kabul edildi.

Kanundaki değişiklikler geçen cuma günü sıradışı madde olarak toplantı gündemine dahil edildi.

Değişiklikler, devlete ait Bulgaristan Sayısal Loto Çekilişleri Şirketi’nin piyango oyunları düzenleme hakkına sahip olmasını ve şu anda bu faaliyette bulunan özel şirketlerin lisanslarına son verilmesini öngörüyor. Yasanın yürürlüğe girdiği günden itibaren Bulgaristan Sayısal Loto Çekilişleri Şirketi’nin düzenlediği çekilişler dışındaki organizatörlerin piyango oyunları için bilet, fiş, kupon satışı durdurulacak.

Meclis, Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) İttifakı’nın her türlü kumar reklamlarının yasaklanması önerisini reddetti.

Şu anda özel Milli Piyango ve Bulgar Piyangosu şirketlerinin yanı sıra devlete ait Bulgaristan Sayısal Loto Çekilişleri Şirketi şans oyunları lisansına sahiptir. İşadamı Vasil Bojkov, piyango çekilişleri düzenleyen özel şirketlerde çoğunluk hissesine sahiptir. Şu anda organize suç grubu yönetmek, baskı, gasp, memura rüşvet teklif etmek ve görevi kötüye kullanmaya teşvik etmek gibi gerekçelerle Bojkov hakkında 7 suç duyurusunda bulunuldu. Ayrıca 2012’den günümüze kadar cinayet, baskı ve tecavüzle uğraşan organize bir suç grubuna dahil olduğu gerekçesiyle de hakkında soruşturma açıldı.

İddianameye göre, Bojkov şirketleri tarafından düzenlenen tüm piyango oyunları için devlete 559 milyon Leva’nin üzerinde borçludur. Daha önce Devlet Mali Denetim Ajansı Bojkov’un kumar şirketlerinin 210 milyon Leval’lık ücret ödemekten kaçındığını tespit etti.

(http://kircaalihaber.com/)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.