DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2076797-0,83%
Edirne
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Minikler kutladı, aileler uzaktan izledi

Minikler kutladı, aileler uzaktan izledi

ABONE OL
30 Ekim 2020 10:15
Minikler kutladı, aileler uzaktan izledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Badem Çocuk Evi Akademi’nin minik öğrencileri Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Ulusuna armağan ettiği Cumhuriyetin 97.yılını heyecan ve coşkuyla kutladı. Minik öğrenciler günlerdir Cumhuriyet Bayramı için hazırladıkları etkinliklerini, üzeri beyaz altı kırmızı giyinerek sahne alıp sundu. Pandemi nedeniyle miniklerin velileri de çocuklarını video konferans ve sosyal medyadaki canlı yayınla izledi.

Saygı durusunda bulunularak İstiklal Marşı’nın söylenmesi sonrası kutlamalar başladı. Minikler, 29 Ekim etkinlikleri konulu sergileri ile fotoğraf çekildi. Ezberledikleri şiirlerini okuyup şarkılar söylediler.  Türk Bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün maket posteri ile poz veren minikler ardından sınıflarında hazırladığı koreografi gösterilerini ellerinde Türk Bayraklarıyla birlikte sergiledi. Gün sonunda Cumhuriyet pastalarını hep birlikte afiyetle yediler.

Övgü Sınıfı öğrencileri de Öğretmenleri Irmak Atalık eşliğinde gösterilerini başarıyla sundu.  Diğer yandan Mustafa Kemal Atatürk’ün birçok resmini bir araya getirip sınıf panosu için parmak boya eşliğinde minik elleriyle el baskısı yapan övgü sınıfı minikleri, ezberlediği 29 Ekim adlı şiiri okuyup, ‘Yaşa Mustafa Kemal Paşa’ adlı şarkıyı hep bir ağızdan söyledi. Bayraklar eşliğinde dans edip sınıfça hazırladıkları pano etkinlikleri, sergileri için hazırladıkları parmak baskısı ile Atatürk silueti, boyama çalışması ile Atatürk ve çocuklar etkinliği, çay ile yaptıkları Atatürk resmi sanat etkinliği sınıf sergisinde yer aldı.  Veliler, çocuklarının coşkuyla kutladıkları bayram etkinliğini, sosyal medya üzerinden takip ederek, pandemi nedeniyle buruk bir kutlama yaşadıklarını ifade ettiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.