DOLAR 32,5921 0.11%
EURO 35,0257 0.52%
ALTIN 2.424,680,08
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2095206-3,67%
Edirne
18°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Müftü Raşit Efendi ve Hüseyin Yazır, mezarları başında anıldı

Müftü Raşit Efendi ve Hüseyin Yazır, mezarları başında anıldı

ABONE OL
19 Ocak 2023 16:48
Müftü Raşit Efendi ve Hüseyin Yazır, mezarları başında anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tepe Mezarlık’ta gerçekleştirilen törenlere; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılıç, Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, Merhum Hüseyin Yazır ile Müftü Raşit Efendi’nin yakınları, Raşit Efendi İlkokulu Müdürü Bülent Erkul, okul öğretmenleri, Okul Aile Birliği yöneticileri, Keşan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Caner Serbes ile Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Eylem Akdemir ve vatandaşlar katıldı.

Saat 12.00 sıralarında başlayan anma törenlerinin ilki Müftü Raşit Efendi’nin mezarı başında gerçekleştirildi.

Burada konuşan ve geçmiş dönem merhum belediye başkanlarını anma geleneğini devam ettirdiklerini belirten Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Merhum Müftü Raşit Efendi’yi ölümünün 94. yıl dönümünde anmak üzere biraradayız. Müftü Raşit Efendi, Keşan’ımızın ilk belediye başkanı. Balkan Savaşlarından önce Müftülük görevi için Keşan’a geldi. O dönemde sadece Keşan’ın değil, tüm Trakya’nın kaderini etkileyen önemli bir rol oynadı. Dini görevinin yanı sıra Milli Mücadele döneminin de kahramanlarından oldu. Bizler de bu bayrağı ve onların kutsal emanetini gururla taşıyoruz. Bu vesileyle Müftü Raşit Efendi’ye Allah’tan rahmet diliyor, yaptığı hizmetlerden dolayı  minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Buradaki törenin ardından aynı mezarlıktaki Hüseyin Yazır’ın mezar yerinin bulunduğu alana geçildi.

Yazır’ın Keşan’a önemli hizmetleri geçen bir belediye başkanı olduğunun altını çizen Helvacıoğlu, Yazır’ın 11 yıllık başkanlık görevi boyunca yaptığı hizmetlerin Keşanlılar tarafından büyük takdir gördüğünü kaydederek, “Merhum Belediye başkanlarımız gibi bundan sonra göreve gelen bizlere ve diğer gelecek tüm kişilere de Allah böyle anılmayı nasip etsin. Hizmetlerinden dolayı Yazır’a minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Değerli büyüğümüze Allah’tan rahmet diliyoruz. Nurlar içinde yatsın. Geride bıraktıklarına sağlıklı bir ömür temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından her iki anma töreninde de Keşan İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit ve Müftülük personeli tarafından dualar okundu.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.