DOLAR 32,3439 -0.05%
EURO 34,8835 0.24%
ALTIN 2.376,03-0,85
BIST 10.201,07-0,07%
BITCOIN 19958675,82%
Edirne
18°

HAFİF YAĞMUR

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Müftülük yeni binası için gün sayıyor

Müftülük yeni binası için gün sayıyor

ABONE OL
11 Ağustos 2023 10:30
Müftülük yeni binası için gün sayıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu, artık misafirlerine rahatça ağırlayabilecekleri bir alanı bulunan, yanıcı maddeden uzak yeni müftülük binasına taşınmak için beklediklerini söyledi. Bilindiği gibi çıkan yangında müftülük binası, küle dönmüş, müftülük ise Edirne Eski Devlet Hastanesi dışında bulunan bir binaya geçici taşınmıştı.

Edirne İl Müftülüğü yeni binasına taşınmak için gün sayıyor. Daha önce Selimiye Cami arkasında bulunan müftülük binası, çıkan yangın sonucu küle dönmüş, müftülük ise Edirne Eski Devlet Hastanesi dışında bulunan bir binaya geçici taşınmıştı. Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu yaptığı açıklamada artık misafirlerine rahatça ağırlayabilecekleri bir alanı bulunan, yanıcı maddeden uzak yeni müftülük binasına taşınmak için beklediklerini dile getirdi.

“YENİ MÜFTÜLÜK BİNAMIZA EN KISA SÜREDE TAŞINMAYI UMUT EDİYORUZ”

Müftü Hasan Başoğlu, “En yakın zamanda hızlı bir şekilde bu binadan yeni yapılacak ve yapılmış, bitmiş olan binalarımıza taşınmayı umut ediyoruz. Bu konuda Edirne Valiliği’miz bizlere destek veriyorlar. Allah kendilerinden razı olsun. Yani burası bizim açımızdan, görev yapanlar açısından bir problem yok. Ama mesela şimdi siz basın mensuplarımız, misafirlerimiz geldiğinizde ne bekleme ne dinlenme ne de bir nefes alma yeriniz yok. Biraz kurumsallıktan uzak, bir apartman dairesi gibi. Gördüğünüz gibi her tarafı lambri.  Yani daha önce bizim binamız yanmış, bu mevcut binanın da sanki öyle bir dezavantajı var. Onun için biz devlet büyüklerimizin, halkımızın, tabi ki Edirne Valiliği’miz in desteğiyle en kısa zamanda, belki bir yıl içerisinde, belki iki yıl içerisinde, belki de daha da kısa bir süre içerisinde yeni binalarımıza taşınmayı umut ediyoruz” şeklinde ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.