DOLAR 32,4555 -0.12%
EURO 34,7662 -0.64%
ALTIN 2.439,510,15
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2078138-0,93%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mumcu’nun maskı anıtında

Mumcu’nun maskı anıtında

ABONE OL
13 Nisan 2021 18:37
Mumcu’nun maskı anıtında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Celil Özcan, Emel Özkan tarafından hazırlanan Uğur Mumcu maskının Uğur Mumcu Anıtı’na yerleştirildiğini söyledi.

ADD Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Celil Özcan, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin “Kalpaksız Kuvayı Milliyetçisi” Laikliğin ve Demokrasinin yılmaz savunucusu Uğur Mumcu’yu 24 Ocak 1993 günü yitirdiğini hatırlattı.

“Unutmayalım ki cesur bir kez, korkak bin kez ölür. Önemli olan, insanın böyle bir toplumda ‘mezar taşı’ gibi susmamasıdır” diyen Uğur Mumcu Ankara’da Karlı Sokak’taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu suikasta kurban gittiğini hatırlatan Özcan, “Uğur Mumcu onurla, dimdik, ödünsüzce sürdürdüğü yaşamı boyunca, kalemini kimsenin önünde eğmedi. Cumhuriyet Gazetesi’ndeki köşesinden daha çok özgürlük, daha çok demokrasi için, demokrasinin önündeki engelleri kaldırmak için, aldığı tüm tehditlere rağmen yılmadan, korkmadan yazmaya devam etti.Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinin yılmaz bir savunucusu olarak tıpkı Atatürk gibi, emperyalist egemen güçlere karşı yaşamı boyunca mücadele etti” dedi.

Özcan, Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi olarak, Uğur Mumcu’yu unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirterek, “O’nun katline yol açan değerlerin savunucusu olmayı ilelebet sürdüreceğimizi bir nebze olsun gösterebilmek için Uğur Mumcu Anıtına Uğur Mumcu’nun maskını koyduk” dedi.

Uğur Mumcu maskının Emel Özkan tarafından hazırlanarak Uğur Mumcu Anıtı’na yerleştirildiğini belirten Özcan, “ Uğur Mumcu maskını hazırlayan ve Uğur Mumcu Anıtına yerleştiren Sayın Emel Özkan’a ve yardımcı olan Edirne Belediye Başkanlığına çok teşekkür ediyoruz. Çağdaş bir toplum ülküsüyle kurulmuş laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti, her türlü engel ve sorunları aşarak, çağdaşlaşma yolundaki tarihsel yürüyüşünü sürdürecektir.

Kalpaksız Kuvayı Milliyeci Uğur Mumcu’nun ve bütün Aydınlanma Devrimi şehitlerimizin manevi huzurlarında saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.