DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20306004,83%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Müşteriler ve çalışanlar arasında 1 metre şerit

Müşteriler ve çalışanlar arasında 1 metre şerit

ABONE OL
12 Kasım 2021 14:24
Müşteriler ve çalışanlar arasında 1 metre şerit
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de bir operatör mağazası hem müşterileri hem çalışanları için şerit çekerek 1 metre mesafe uyarısını uygulaması ile takdirle karşılanırken çalışanların çalışma saatleri de 12.00-18.00 arası olarak değiştirilmesi yönünde karar alındığı belirtildi.

Covid-19 salgınının yayılması ve Sağlık Bakanlığı’nın “Evde Kal”, “1 Metre mesafesini koru”, “Hijyen için ellerinizi yıkayın” gibi uyarılara ise vatandaşlar dikkate alarak uygulamaya başladı.

Vodafone Edirne Kutlu Mağazası’nın sahibi Hasan Kutlu’da Edirne’de ki iki mağazasına 1 metre mesafeli şerit çekerek, astığı uyarı yazısıyla müşterilerini ve çalışanlarını korumak adına önlem aldı. Kutlu, Vodafone Operatör Şirketi’nin cep telefonlarında operatör ismi yerine #EvdeKal yazısının ise Bilişim Teknolojileri İletişim Kurumu tarafından vatandaşların uyması için istendiğini ve bu konuyla alakalı özel bir toplantı gerçekleştiğini de aktardı. Kutlu, operatör şirketleri ve BTK arasında koronavirüsü sebebiyle operatör çalışanlarının çalışma saatlerinin ise 12.00-18.00 arası olarak uygulanacağı bilgisini verdi.

“HEM MÜŞTERİLERİMİZ HEM ÇALŞANLARIMIZ İÇİN 1 METRE MESAFESİ İÇİN ŞERİT”

Virüs tehlikesi sebebiyle gelen müşterilerin ve çalışanların sağlığı için 1 metre mesafeye uyduklarını söyleyen Kutlu, “Bir hafta öncesinde operatör firmamızın merkezinden bu önlem almamız tavsiye edildi. Banko ile fatura tahsilatı yapmaya gelen müşteriler arasında sosyal mesafe. Denen bir metrelik alanı yaratmaya çalışıyoruz. Çünkü hem bizim sağlığımız hem gelen müşterilerin sağlığı için bunu uygulamak zorundayız. Çilingirler Caddesi’nde ki mağazamızda da bir şerit uygulaması yaptık. Müşterilerle cep telefonları arasında ki teması mümkün mertebe kesmeye çalışıyoruz. Çünkü temastan sonra farklı bir müşteri gelip yine aynı stantta ki cihazlara temasta bulunuyor. Bizde salgına karşı önlem almak açısından bu şekilde tedbirlerde bulunuyoruz. Bu şekilde gidecek öyle duruyor” dedi.

“12.00-18.00 ARASI ÇALIŞACAKLAR, PAZAR İSE TATİL”

Operatör firmasının cep telefonlarda ki isminin ‘evde kal’ olarak değişmesini değerlendiren ve operatör mağaza çalışanlarının çalışma saatleri konusunda bir toplantı olduğunu söyleyen Kutlu “Genel müdürlük bu şekilde bir sosyal mesaj yayınlama gereği hissetti. Bence de uygun bir mesaj. Fakat Sosyal medyada bir tepki oluştu. Müşterinize bu şekilde sosyal mesaj veriyorsunuz fakat çalışanlarınızın hayatı da söz konusu. Mağazalarınız açık onları düşünmüyor musunuz gibisinden tepki oluştu. Operatörler bu çalışma saatlerini kendi kafalarına göre alamıyorlar. Sonuçta Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu’nun kararlarına uymak zorundalar. CEO’lar BTK ile toplantı halindelerdi. Çıkan kararla beraber koronavirüs tedbirleri kapsamında artık çalışanlarımız 12.00-18.00 arası çalışacak. Evlerinde olan vatandaşlarımız İnstagram üzerinden Vodafone Kutlu İletişim sayfasından bize mesaj atmaları ile de istedikleri ürünü evlerine kadar getireceğiz” dedi.

Erkan Ekşi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.