DOLAR 32,5204 0.08%
EURO 35,0057 -0.11%
ALTIN 2.436,570,03
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2089682-0,55%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Oda aidat derdine düştü

Oda aidat derdine düştü

ABONE OL
15 Nisan 2021 11:23
Oda aidat derdine düştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Ocak ayının sonunda ödenmesi gereken aidatlarla ilgili üyelerine gönderdiği uyarı yazısında, 7 gün içinde aidatlarını ödemeyenlerin icraya ve disipline verileceğini bildirdi. Pandemi sürecinde iş yükü artan, maliyetleri katlanan ancak tahsilatları ciddi oranda düşen bir meslek olan mali müşavirler bu uygulama karşısında Edirne Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasına tepki gösterdi.

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok sektör zor günler geçirirken bazı odaların salgın şartlarını göz ardı ederek aidat peşine düşmesi tepkileri de beraberinde getiriyor. Edirne Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyelerine Ocak ayı sonunda ödenmesi gereken aidatlarla ilgili borç bildirim yazısı göndererek, borçların 7 gün içinde ödenmesini aksi taktirde disiplin ve icra işlemi başlatacağını bildirdi.

Edirne Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’ndan üyelere gönderilen yazıda “Borcunuzu ödeme gününe kadar gecikme zammı ile birlikte tamamını bu yazıyı tebliğ tarihinden 7 gün içinde Oda’mıza ödemenizi; Ödeme yapmadığınız taktirde Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Disiplin Yönetmeliğine göre cezalandırmanız için hakkınızda Disiplin Soruşturması açılacağını ve ayrıca Borcun tahsili için hakkınızda Yasal İcra Takip işlemlerinin başlatacağını, Bilgilerinize rica ederiz” denildi.

Oda, üyelerinden 31.01.2021 tarihinde ödenmesi gereken para için 30.03.2021 tarihli gönderdiği yazısında, borcun 7 gün içinde ödenmemesi halinde icra ve disipline verileceklerini bildirdi. Oda ayrıca aidatını ödemeyen üyelerine gönderdiği yazı için de 12 TL de posta masrafı istedi.

Salgın süreci sürerken, Edirne Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın aidat tahsilatını erteleyip gecikme zammı almayacağı yerde disiplin ve icra işlemi başlatması muhasebeci mali müşavirlerin tepkisini çekti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.