DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20667741,13%
Edirne
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Öğrencilerden 100. Yıl temalı resim sergisi

Öğrencilerden 100. Yıl temalı resim sergisi

ABONE OL
24 Ekim 2023 16:58
Öğrencilerden 100. Yıl temalı resim sergisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mustafa Necati İlkokulu’nda “Cumhuriyetimizin 100.yılı” temalı resim sergisi açıldı. Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’ndeki Mustafa Necati İlkokulu’nda Yüzüncü Yıl temalı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yaz okulu resim kursunda yapılan çalışmalar, sergiye dönüştürüldü. Sergiye Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Karaağaç Muhtarı Agah Korkan, okul yöneticileri, öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

“CUMHURİYETİMİZİ SİMGELEYEN RESİMLER”

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı “Cumhuriyetimizin yüzüncü yıl etkinlikleri kapsamında bugün Mustafa Necati İlkokulu’ndayız. Kıymetli öğretmenler ve öğrencilerimiz tarafından cumhuriyetimizi simgeleyen çok güzel resimler var burada. Emeği geçen başta okul müdürü olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“YAZ KIŞ FARK ETMEDEN RESİM KURSLARIMIZ AÇILIYOR”

Mustafa Necati İlkokulu Okul Müdürü Burçin Ateş ” Kürşat Valimiz zamanında planlanan Yüzüncü Yıl temalı etkinlikler kapsamında Mustafa Necati İlkokulu olarak yaz boyunca yaz okulunda resim kursu açmaya karar verdik. Yüzüncü yıl temalı resim kursu açılırken de büyük, bire bir buçuk metre olan tuvaller belirlendi. Mustafa Necati İlkokulu ve Karaağaç Ortaokulu öğrencileriyle istasyon tekniğine dayalı olarak etkinlikler tamamlandı. Şu anda Gaziosmanpaşa Ortaokulu resim öğretmeni Tuğba Kubatlıoğlu’nun etkinliğidir. Yaz boyunca devam etmiştir. Normal şartlarda yerli vatandaşlar sürekli olarak oyun havasıyla bilinirler. Öğrencilerimizin de oyun oynamak ya da ritim tutmak ya da enstrüman çalmak dışında gerçekten resim yetenekleri de var. Bu yetenekleri keşfetmeleri, kendilerini keşfetmeleri açısından özellikle Ekrem Vali zamanında görsel sanatlar atölyesi okulumuza kazandırıldı. O günden bugüne de yaz veya kış fark etmeden yani 9 aylık bir dönem boyunca Eylül’de Haziran’a kadar resim kurslarımız açılıyor. Haziran ayında bir sergi yapıyoruz. Ardından da normal şartlarda yaz boyunca bir etkinliğimiz olup iki aylık bir etkinliğin sonunda da yine Eylül başında bir sergi oluşturuyoruz. Fakat bu sergimiz Vali Bey’in programı etkinliğinden olduğu için şimdiye bekletildi. Normal şartlarda Eylül ayında bütün yaz okulu etkinliklerimizin sergilerini oluşturuyoruz” diye ifade etti.

Kurdele kesimi ile açılan sergi etkinliğinde öğrenciler müzik eşliğinde dans gösterileri sergilerken, okul bahçesinde lokma pişirilerek etkinliğe katılanlara ikram edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.