DOLAR 32,2569 -0.29%
EURO 34,7696 -0.19%
ALTIN 2.386,88-0,26
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 2067330-0,01%
Edirne
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Öğretmenler Günü törenle kutlandı    

Öğretmenler Günü törenle kutlandı    

Edirne'de 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi.

ABONE OL
24 Kasım 2023 16:42
Öğretmenler Günü törenle kutlandı    
0

BEĞENDİM

ABONE OL

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Anıta İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı’nın çelenk sunmasının ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından son buldu.

Anıttaki törenin ardından kortej eşliğinde Halk Eğitim Merkezi’nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü programına geçildi. Düzenlenen program öncesi saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunması sonrası günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleşti. Programa Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Edirne Vali Yardımcıları Ercan Çiçek ve Sıdkı Zehin, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

“MİLLET OLARAK ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNE ÇOK DEĞER VERİYORUZ”

Törende konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlayarak, “Bu kadar öğretmenimiz içerisinde kendimi tahtaya kalkmış gibi hissediyorum ama lütfen sürçülisan edersem bağışlayın. Öğretmen deyince tabii herkesin hayal dünyasında, düşünce dünyasında yaşadığı ortamda oluşan bir fikir var öğretmenlerle ilgili. Her şeyden önce sahip olduğumuz toplumun milletin, öğretmenlerimizle ilgili bir düşüncesi, bir fikri, bir değeri var. Bizler millet olarak öğretmenlerimizi, tarihte de, bugün de her şeyin üstünde tutan bir milletiz. Kıymetiniz, değeriniz, yapmış olduğunuz işin önemi her şeyin ötesinde ve her şeyden daha anlamlıdır. Bu manada bu yüce ve ulvi mesleğin temsilcileri olduğunuz için, ferdi olduğunuz için hepinizi canı gönülden tebrik ediyorum. Hepinizi kutluyorum.  Gerçekten de çok büyük ve çok anlamlı, o çok kıymetli mesuliyete sahip bir mesleği icra ediyorsunuz. Millet olarak öğretmenlik mesleğine çok değer veriyoruz. Kurucusuna Gazi ve Atatürk diyen bir milletiz biz. Aynı zamanda da kurucusuna baş öğretmen demişiz. Atatürk’ü başöğretmen olarak biz adlandırmışız. Şefik, Necmettin, Şenay Aybüke öğretmenler, Türkiye onların sarıldığı ve uğruna şehit olduğu ideallere sıkı sıkıya sarılmıştır ve geleceğini öğretmenlerimizin emeğiyle eğitimli, dünyayla rekabet edebilen nesiller üzerine inşallah inşa edecektir. Ben bu vesileyle hem mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimizi bu güzel mesleği seçtikleri için tebrik diyorum. Mesleğini emekli olarak devam ettiren öğretmenlerimiz var. Çünkü toplumun onlara ihtiyacı var. Tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum”diye konuştu.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

“ÖĞRETMENLİK BİR İDEAL VE HİZMET MESLEĞİDİR”

Öğretmenliğin insan tarihinin en önemli mesleği olduğuna dikkat çeken Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, “Öğretmenlik her şeyden önce bir ideal ve bir hizmet mesleğidir. Öğretmenin en önemli özelliği sevgi dolu yüreği ve adanmışlık ruhudur. O yeri doldurulmaz öğretici eserine kıymet biçilemeyen varlık, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, hakikati idealin üstadı dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır. Mevlana’yı, Yunus Emre’yi, Hacı Bektaşi Veliyi, Ahmet Yesevi’yi, Mimar Sinan’ı, Sultan Alparslan’ı, Fatih Sultan Mehmet’i, Yavuz Sultan Selim’i ve Gazi Mustafa Kemal’i yetiştiren öğretmendir. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en fedakar ve en muhterem unsurlarıdır.’ Veciz sözüyle irfan ordumuz öğretmenlerimize vermiş olduğu değeri ifade etmiştir. Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz yeni nesilleri aklın ve bilimin ışığında bilgiyle donatırken onları ahlaklı, merhametli, şefkatli ve çağın vicdanı olarak yetiştirmeliyiz. Milli ve manevi değerlerimizi, vatan sevgisini, millet sevgisini, bayrak sevgisini kalplerine nakşetmeliyiz.  Bugün mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimize aramıza hoş geldiniz derken ömürlerini bu mesleğe adayan ve emekliliğe adım atan emekten öğretmenlerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, irfan ordumuzun kahramanları, şehit öğretmenlerimizi, istiklal ve istikbal uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ahirete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, bütün meslektaşlarımın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü sevgiyle saygılarımla kutluyorum” dedi.

“ÖĞRETMENLER ÖĞRENCİLERE HAYATIN KENDİSİNİ ÖĞRETİR”

Öğretmenlik mesleğine yeni girmiş öğretmenler adına konuşma yapan 2.Beyazıt Özel Eğitim ve Uygulama Okulu 3.kademe Rehberlik öğretmeni Oğuz Çaylak, Öğretmenlik mesleğinin sözlük anlamının sadece mesleği bilgi öğreten, öğretmek olan kimse olsa da bu buz dağının görünen kısmı olduğunu belirterek, “Öğretmen aynı zamanda önderdir. Öğretmenler toplumu ileriye götüren en önemli paydaşlardan biridir. Toplumdaki farkındalığın kaynağıdır. Görülmeyenleri görenlerdir. Başöğretmenimiz Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, dünyanın gördüğü en büyük entelektüel liderlerinden biri olan Fatih Sultan Mehmet Han’ı da yetiştiren bir öğretmendir. Ülkemizin iki büyük değeri öğretmenlere ve eğitime oldukça önem vermiştir. Öğretmenlik mesleği bildiğimiz gibi insanla çalışır. Ana maddesi insandır öğretmenin. Öğretmen öğrencilere aslında hayatın kendisini öğretir. Zorlu koşullar karşısında ayakta dik durmayı gösterir. Öğretmenler geçmişi hatırlatıp, kültür ve medeniyetimizi yaşatırken aynı zamanda geleceği de şekillendirir. Milli ve manevi değerlerimizi gelecek nesillere taşır. Bu bakış açısıyla öğretmenlik mesleğinin ne denli önemli bir meslek olduğu aşikardır. Şehit öğretmenlerimizi anmak isterim. Bu uğurda canlarını feda eden öğretmen. Ruhu şad olsun” dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

“ÖĞRETMEN SADECE OKUL HAYATINDA DEĞİL, ÖZEL HAYATINDA DA BİR EĞİTİMCİDİR”

Emekli öğretmenler adına konuşma gerçekleştiren Süheyl Ünver Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Emekli Sağlık Öğretmeni Ülkü Pınar Çil de “Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmasında öğretmenlere nasıl önemli bir görev düştüğünü şu sözlerle açıklamıştır, ‘Hiçbir zaman unutmayın ki cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.’ Böylesine mühim bir ödev verilmiş olan öğretmenlere toplumsal açıdan çok önemli vazifeler düşmektedir. Öğretmen yalnız okul içinde değil, özel hayatında ve toplum karşısında da bir öğretmen ve eğitimcidir. Mensubu olmaktan gurur duyduğum öğretmenlik mesleği içinde geçirdiğim yıllardan öğrendiğim en önemli şey öğretmenlikten emekli olunmuyor. Fiziken olsanız bile ruhunuz asla emekli olmuyor. Engel sınır tanımadan cennet vatanımı her yerinde canla başla görev yapan tüm öğretmen arkadaşlarımın öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Konuşmalar sonrası aday öğretmenlerin yemin töreni, hafta kapsamında açılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ile öğretmenler arasında düzenlenen öğretmenlik anıları konulu yarışmada dereceye giren öğretmenlere ödülleri verildi.

Emekli öğretmenlere üstün hizmet şeref belgeleri takdim edildi. Ödül ve belge takdim sonrası Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisinin ardından 24 Kasım Öğretmenler günü programı sona erdi.

Haber: Erkan Ekşi

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.