DOLAR 32,5483 0.01%
EURO 35,0446 0.46%
ALTIN 2.429,130,26
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2089506-3,86%
Edirne
21°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Okullarda deprem tatbikatı

Okullarda deprem tatbikatı

ABONE OL
5 Mart 2022 11:36
Okullarda deprem tatbikatı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Türkiye’deki tüm resmi ve özel okullarda eş zamanlı “Deprem Tahliye Tatbikatı” yapıldı. Edirne’de de Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı. Sirenin çalması ile birlikte öğrenciler çök, kapan, tutun pozisyonuna geçti. Sarsıntının bittiğini haber veren ikinci sirenin çalmasıyla öğrenciler sınıftan tahliye edilip önceden belirlenen toplanma alanlarına geçti.

Deprem Haftası ve 2022 Afet Yılı çerçevesinde 81 ilde eş zamanlı yapılan AFAD’ın organizesinde ‘Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı’ Edirne Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşti. Tatbikata Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Edirne AFAD İl Müdürü Ali Altındal, AFAD görevlileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

ÇÖK, KAPAN, TUTUN POZİSYONUNA GEÇTİLER

Tatbikat tüm okullarda saat 11.30’da sirenin çalması ile başladı. Siren sesini duyan öğrenciler depremden korunmak için sınıflarında çök, kapan, tutun pozisyonuna geçti. Ardından sarsıntının bittiğini haber veren ikinci sirenin çalmasıyla birlikte öğrenciler sınıftan tahliye edilip belirlenen toplanma alanlarına geçti.

TÜM OKULLARDA EŞ ZAMANLI OLARAK YAPILDI

Tatbikatın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Edirne Valisi Ekrem Canalp, tüm Türkiye’deki okullarda eş zamanlı olarak deprem tatbikatı yapıldığını söyledi.

“DEPREME HAZIRLIKLI OLMAMIZ CAN KAYIPLARINI AZALTIR”

Depreme karşı önceden hazırlık olunduğunda can kayıplarının azaltılmasının mümkün olduğunu belirten Vali Canalp, “Depremler önleyemeyeceğimiz tabi afetlerden, depreme karşı depremin oluşumunu önlemediğimiz ne kadar gerçekse, alabileceğimiz tedbirlerde bir başka gerçektir. Depreme karşı önceden hazırlıklı olduğumuz zaman can kayıplarımızı azaltmamız mümkündür. Yaralanmaları sakat kalmaları azaltmamız mümkündür, maddi kayıpları azaltmamız mümkündür. Bugün okulda öğrencilerimizle bir deprem tatbikatı yaptık. Burada bütün öğrencilerimiz deprem anında nasıl hareket etmelerine ilişkin davranış kodlarını kendileri uygulamalı olarak öğrenmiş oldular. Yine aynı şekilde Türkiye’nin bin ilçesinde, 81 ilinde bu tatbikat yapılıyor. Ara ara bütün kurumlarımızla, afetlerle ilgili bize destek veren STK’larla bu tatbikatları yapmaya devam edeceğiz ki insanlarımızı bilinçlendirmiş olalım. Can kayıplarımızı da yaralanmalarımızı da azaltmış olalım” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.