DOLAR 32,4778 -0.09%
EURO 34,8270 -0.56%
ALTIN 2.437,830,08
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2073208-1,10%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Okullarda ilk gün heyecanı

Okullarda ilk gün heyecanı

ABONE OL
29 Ekim 2021 11:51
Okullarda ilk gün heyecanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs salgını nedeniyle okullarından uzun bir süre ayrı kalan öğrenciler dün ilk ders zilinin çalması ile birlikte okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın sevincini yaşadılar.

2021-2022 eğitim öğretim yılı Ülkemizde olduğu gibi Edirne’de de dün tüm kademelerde yüz yüze eğitimle başladı. Okullara aileleriyle gelen öğrencileri, öğretmenler bahçe kapısında karşıladı. Maske kontrolü ve ateş ölçümü yapıldı. Veliler okul binalarına ve bahçeye alınmadı.

Uzun bir aradan sonra arkadaşları ve öğretmenleri ile okul bahçesinde bir araya gelen öğrencilerin sevinci gözlerinden okunurken, İlkokula başlayan bazı öğrenciler ise annelerinden ve babalarından ayrılmak istemedi.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı da yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde, deprem güçlendirme çalışmaları tamamlanarak eğitim öğretime hazır hale gelen Edirne 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerin okullarına kavuşma heyecanına ortak oldu.

Bayrak töreni öncesi öğretmen ve öğrencilere seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Arpacı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın ortaklığında titizlikle sürdürülen çalışmalar neticesinde okullarda alınan salgın tedbirleri ile tüm okulların güvenli alanlar olduğunu belirtti.

Arpacı, öğretmen, öğrenci, veliler ile öğrencilerin sağlıkla sürdürülebilir bir eğitim öğretim dönemi için bireysel tedbirlerini elden bırakmamaları gerektiğinin önemine dikkat çeken Arpacı, “Öğretmen ve öğrencilerimizden Temizlik-Maske-Mesafe kurallarına azami dikkat etmeleri tavsiyesinde bulunan Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Önder Arpacı, yeni eğitim öğretim ülkemize ve tüm eğitim camiamıza hayırlı olması temenni ediyorum” dedi.

Gerçekleştirilen bayrak töreninin ardından öğrenciler ve öğretmenler çalan yeni eğitim öğretim yılının ilk dersi ile birlikte sınıflarına girdiler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.