DOLAR 32,5608 0.21%
EURO 34,9413 -0.12%
ALTIN 2.437,230,06
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2092995-0,27%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ormanlara girişe yasak geldi!

Ormanlara girişe yasak geldi!

ABONE OL
28 Haziran 2022 16:55
Ormanlara girişe yasak geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Valiliği, ülke genelinde artan orman yangınlarına karşı önlem olarak, il sınırları içerisindeki tüm ormanlık sahalara 3 ay süreyle geçici olarak giriş yasağı getirdi.

Edirne Vali Vekili Dr. Yusuf Güler imzasıyla kurumlara gönderilen karar yazısında; Ülkemiz genelinde orman yangınlarının yaşanması ve yaz aylarında havaların aşırı derecede ısındığına dikkat çekilerek, ormanlık bölgeler ile tarım arazilerinde insan ve ağaç yoğunluğunun artması, kasten ya da kusurlu davranışlar nedeniyle orman yangınlarının meydana gelebileceği ve yüksek risk taşıyan meteorolojik şartların varlığı nedeniyle orman yangınları ile mücadelede ilave tedbirlerin alınmasına gerek duyulduğu ifade edildi.

Çıkabilecek orman yangınlarının önlenmesi ve özellikle anızların yakılması riski de göz önüne alındığına işaret edilen yazıda, ilimiz sınırları içerisinde ormanlara girişlerin 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında 3 ay süreyle yasakladığı bildirildi.

Orman üretiminde çalışanlar, tarım-hayvancılık-arıcılık vb. zirai faaliyetler de bulunanların bu yasaktan muaf tutulduğu belirtilen yazıda, ruhsatlı veya kontrollü girilenler hariç ormanlık alanlardaki mesire alanlarına girişin yasak olduğu ifade edildi.

Edirne hudutları içerisinde her türlü anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden toplanan dalların ve bitki örtüsünün yakılmasında yasaklandığını belirtilen yazıda, ormanlara yakın tesisler ile sanayi kuruluşlarının, muhtemel yangınlara karşı gerekli önlem almaları istendi.

Ormanlık alanlara yakın yerlerdeki düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanılmasına izin verilmeyeceği işaret edilecek, karar ve önlemlere aykırı hareket edenler hakkında 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem yapılacağı ifade edildi.

Karar hükümlerinin 30.09.2022 tarihine kadar Edirne ili sınırları içerisinde uygulanacağı ve Edirne Valiliği tarafından yürütüleceği ifade edildi.

Öte yandan bilindiği gibi geçtiğimiz yıl da Edirne Valiliği ülkede artan orman yangınları nedeniyle ormanlara giriş yasağı getirmiş, başta Kent Ormanı olmak üzere mesire alanı ve ormanlık alanlara girişler şerit ve dubalarla kapatılmıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.