DOLAR 32,3867 -0.12%
EURO 34,6796 -0.38%
ALTIN 2.412,94-0,89
BIST 10.130,080,47%
BITCOIN 20344400,93%
Edirne
13°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

OSB’nin bacası tütecek

OSB’nin bacası tütecek

ABONE OL
8 Aralık 2020 11:30
OSB’nin bacası tütecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz ay Keşan Gıda İhtisas OSB’nin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından resmen onaylanmasının ardından Edirne Valisi Ekrem Canalp başkanlığında toplanan OSB Yönetim Kurulu imzaları atarak Keşan Gıda İhtisas OSB’nin kuruluş işlemlerini tamamlandı.

Trakya’nın ilk Gıda İhtisas OSB’si olacak olan Keşan Gıda İhtisas OSB’nin kuruluş işlemleri tamamlandı. Edirne Valisi Ekrem Canalp başkanlığında bir araya gelen Keşan Gıda İhtisas OSB Yönetim Kurulu OSB’nin imza sirküleri işlemlerini tamamlayarak noterliğe teslim etti.

“İSTİHDAM VE REFAH ARTIŞI OLACAK”      

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Gıda OSB’nin kurulması ile kalıcı bir istihdam ve refah artışı olacağını belirterek, “Keşan gıda OSB’nin kuruluş işlemleri ile ilgili OSB yönetim kurulumuz ile Edirne’deyiz. Edirne valimiz Ekrem Canalp Başkanlığı’nda imzalarımızı attık; Edirne 2. noterliğimize teslim ettik” dedi.

*TARIMDA ÜRETİLEN ÜRÜNLER YERİNDE KAZANCA DÖNÜŞECEK”

Keşan’ın Trakya’da üretim ve ticaretin başkenti olacağını belirten Helvacıoğlu, “Şehrimizin ekonomisi canlanacak, Keşan’ımız ve vatandaşımız kazanacak üreten ve istihdam sağlayan OSB de bacaların tütmesine çok az kaldı her şeyin en iyisine layık. Keşan’ımıza OSB de çok yakışacak. Keşan Belediyesi OSB konusunda her zaman üzerine düşenin fazlasını yapacak söz veriyoruz. Keşan gıda OSB ile gençlerimize yeni iş kapılarının açılmasını, tarımdan elde edilen ürünlerin yerinde kazancının sağlanmasını ve halkımızın refahının artmasını hedefliyoruz. Keşan Gıda OSB ile şehrimizde, katma değerli ürünler üretilecek, bu ürünler tüm Türkiye’ye hatta dünyaya pazarlanacak. Kalıcı bir istihdam ve refah artışı sağlanacak” ifadelerini kullandı.

OSB’DE HANGİ TESİSLER OLACAK?  

Keşan Gıda İhtisas OSB alanında yer alacak tesisler ise şu şekilde;

Süt ve Süt Ürünleri Üretim ve İşleme Tesisleri, Et ve Et Ürünleri Üretim ve İşleme Tesisleri, Deniz Ürünleri Üretimi ve İşleme Tesisleri, Sebze ve Meyve İşleme ve Paketleme Tesisleri, Tahıl, Bakliyat ve Yem İşleme Tesisleri, Bitkisel Sıvı Yağ ve Uçucu ve Aromatik Yağ Üretim Tesisleri, Un Üretim Tesisleri, Kuruyemiş İşleme Tesisleri, Salça Üretim Tesisleri, Meyve Suyu ve Meyve Püresi Üretim Tesisleri, Gazlı-Gazsız İçecek Üretimi Tesisleri, Makarna Üretim Tesisleri, Ekmek ve Sandviç Üretim Tesisleri, Konserve, Salamura ve Turşu Üretim Tesisleri, Dondurulmuş Hazır Gıda Üretim Tesisleri, Bisküvi, Çikolata, Tahin, Helva, Reçel ve Şekerleme Üretim Tesisleri, Dondurma Üretim Tesisleri, Sirke Üretim Tesisleri, Toplu Yemek (Catering) Üretim Tesisleri, Gıda Ambalaj ve Paketleme Tesisleri, Soğuk Hava Depoları ve Şoklama Tesisleri.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.